Bolt avaa kautensa Caymansaarilla - arkkivihollinen Gatlin kisaa Shanghaissa


Etusuora: 13.05.2016 18:02Yleisurheilu
Bolt avaa kautensa Caymansaarilla - arkkivihollinen Gatlin kisaa Shanghaissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Toiveikkaimmat saattavat olettaa Usain Boltin ja Justin Gatlinin kohtaamista muuallakin kuin arvokisafinaalissa, mutta tuttuun tapaan parivaljakko välttelee toisiaan kuin ruttoa; lähes samalla kellonlyömällä kaverukset starttaavat lauantaina sataselle, mutta maapallon eri kolkissa.

Gatlin kilpailee yhdessä muun yleisurheilueliitin kanssa Shanghain Timanttiliigassa, jossa pikamatkaa tähdittää yhdysvaltalaisen ohella mm. maanmiehensä Mike Rodgers ja Qatarin Femi Ogunode


Etenkin Ogunoden otteita on syytä pitää silmällä, sillä mies on viime syksystä lähtien esittänyt upeita juoksuja ja nimissä on myös kauden kärkiaika 9,91. Gatlin on kaahaillut keväällä kaksi kertaa satasen, joista nopeampi vei aikaa 9,90, mutta myötätuulta oli liikaa (+2,3).

Boltin kauden avaus on venynyt poikkeuksellisen pitkälle, vaikka mistään suuremmista vaivoista ei ole ainakaan julkisesti informoitu. Joka tapauksessa 29-vuotias jamaikalainen starttaa lauantaina sataselle Caymansaarilla, Georgetownissa.

- Kun lähdin Jamaikalta matkaan kaikki oli hyvin. Kyseessä on kuitenkin kauden avaus, joka on aina hieman kysymysmerkki. Uskon kuitenkin olevani hyvässä kunnossa, koska olen harjoitellut yhdessä Yohan Blaken kanssa, joka juoksi 9,95, Bolt kertoi AFP:lle.

Liekö kysymyksessä lajilegendan uran viimeinen kauden avaus. Mies on useaan kertaan pyöritellyt päätöstään uran jatkosta ja sanonut etenevänsä askel kerrallaan.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta