Bolt kohtaa kymmenottelun ME-miehen Ostravassa - Söderberg olympiarajan kimppuun


Etusuora: 18.05.2016 13:55Yleisurheilu
Bolt kohtaa kymmenottelun ME-miehen Ostravassa - Söderberg olympiarajan kimppuun
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Tsekin Ostravassa kilpaillaan torstain ja perjantain aikana kovatasoinen Golden Spike –tapahtuma. Järjestäjät ovat saaneet haalittua mukaan useita olympiavoittajia ja maailmanennätyksen haltijoita.

Bolt ja Eaton satasella

Kisojen ehdottomasti mielenkiintoisinta seurattavaa on miesten satanen, kun viivalle asettuu viime viikonloppuna kautensa avannut Usain Bolt. Jamaikalaisen kauden avaus (10,05) ei ollut toivotunlainen ja, vielä kun kilpailun jälkeen mies suuntasi suoraan Saksaan lääkäriin takareisivaivoista, on vaikea ennakoida millaista kyytiä mies perjantaina tarjoaa.

Potentiaalisin uhkaaja Boltille löytyy Norsunluurannikolta, Wilfried Koffi. Koffi on kaudella juossut 10,01 ja hakee uransa ensimmäistä 10 sekunnin alitusta. On myös erittäin mielenkiintoista nähdä kymmenottelun ME-miehen Ashton Eatonin vire pikamatkalla. Parhaimmillaan Eaton on ampaissut etusuoran 10,21. Ostravassa ME-mies esiintyy myös pituudessa.

Keihäspaikalla kova kaarti

Keihäänheittopaikalla nähdäänkin poikkeuksellisen nimekäs remmi. Valitettavasti suomalaisheittäjiä ei Ostravassa kuitenkaan nähdä.

Kahdeksasta heittäjästä neljä on ylittänyt kaudella jo 83 metriä, ja siihen kun otetaan mukaan viime kauden sensaatio Julius Yego ja kautensa avaava Tsekin Petr Frydrych, niin tiedossa voi olla melkoista ilotulitusta. Mukana on myös kauden kärkituloksen omaava Jakub Vadljech (86,76).

Kilpailuissa mukana kolme suomalaisurheilijaa

Moukarimies David Söderberg hyökkää todenteolla olympiarajan kimppuun torstaina Ostravassa. Mies avasi kautensa komeasti heittämällä 75,87, kun olympiaraja on 78,00. 36-vuotiaan suomalaisen ennätys on 78,83. Söderbergiä huipputuloksiin on kirittämässä mm. olympiavoittaja Pawel Fajdek.

Suomalaista naisestejuoksua dominoinut Sandra Eriksson avaa ratakautensa sileällä kolmosen kisalla. Erikssonin ennätys on 8.55,13, kun kovinta kyytiä porukasta on pitänyt kaksinkertainen MM-pronssimitalisti (10 000 metriä ja maastojuoksu) Etiopian Belaynesh Oljira 8.40,73.

Tsekkiä arvokisoissa edustava Kristiina Mäki kilpailee naisten 1500 metrillä. Startista on odotettavissa todella kova, sillä mukana on puolisen tusinaa alle 4.05 urallaan juosseita naisia. Mäen ennätys on 4.12,52.

Kisojen muita mielenkiintoisia nimiä:

LJ Van Zyl ja Viron Rasmus Mägi 400 metrin aidoissa
Renaud Lavillenie ja Shawn Barber seipäässä
Tomas Majewski kuulapaikalla
Anita Wlodarczyk moukarissa
Zuzane Hejnova ja Kaliese Spencer 400 metrin aidoissa
Pawel Maslak ja Jeremy Wariner 400 metrillä

Kisojen kotisivut: http://zlatatretra.www7.anawe.cz
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta