Bolt vs Gatlin - esinäytös Bahaman viestikisoissa


Etusuora: 09.04.2015 08:54Yleisurheilu
Bolt vs Gatlin - esinäytös Bahaman viestikisoissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yksi aluillaan olevan yleisurheilukesän odotetuimmista kohtaamisista on pikakiitureiden Usain Boltin ja Justin Gatlinin välinen kohtaaminen. Ensi puraisu miesten välisestä paremmuudesta voidaan saada jo toukokuun alun viestijuoksun maailmankisoissa Bahamalla.

Viime kaudella Boltin parannellessa vaivojaan Yhdysvaltojen Gatlin dominoi pikamatkoja miten halusi ja paranteli siinä ohessa ennätyksensä hurjiin lukemiin 100m 9.77 ja 200m 19.68. Gatlinin uusi tuleminen dopingkäryjen jälkeen nosti spekulaatioita miespikajuoksun ykkösnimestä. Monet epäilivät Boltin parhaimpien vuosien menneen, sillä väläyttelihän Bolt itsekin muun muassa uransa lopettamisella ja pituushyppyyn siirtymisellä.

Näin ei kuitenkaan käynyt ja jamaikalaiskiitäjän valmentaja Glen Millsin mukaan Bolt on vahvassa iskussa ja tulee eittämättä olemaan yleisurheilukesän ykkösnimi. Kerkesihän Mills jo kommentoida Gatlinia niinkin kunnioitettavasti kuin ”hän ei ole vitsi, mutta ei myöskään ongelma”.

Nyt miehet on saatu ensi kertaa samoille lähtölistoille sitten vuoden 2013, jolloin Bolt oli parivaljakosta vahvempi. Miesten on tarkoitus kohdata Bahaman Nassaun viestikioissa toukokuun 2. – 3. päivä. Toki, kysymyksessä on viestikohtaaminen, eikä ole edes varmaa, että miehet juoksevat samoilla osuuksilla. Kuitenkin Gatlinin mukaan tilanne on vaihtunut viime kohtaamisesta ja hän pitää itseään haastettavan asemassa.

Bolt sekä Gatlin ovat molemmat maidensa 4x100 ja 4x200 metrin viestijoukkueissa.

news24.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta