Camilla Richardsson hopealle PM-maastoissa


Etusuora: 11.11.2017 20:21Yleisurheilu
Camilla Richardsson hopealle PM-maastoissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Maastojuoksun Pohjoismaisista mestaruuksista kilpailtiin lauantaina Tanskan Middelfartissa. Camilla Richardsson sijoittui toiseksi naisten 7,5 kilometrin kisassa. Niin ikään hopeamitalin pokkasi Saija Seppä 19-vuotiaiden 4,5 kilometrin kisassa.

- Lähdin rennon kovaa vauhtia ja pystyin pitämään sen vauhdin aika hyvin. Oli vähän niin, että se voitti, joka hyytyi vähiten. Aika raskas reitti, kun oli ehkä 10 tai 20 mutkaa ja tosi paljon mutaa. Tosi paha, mutta aika hauska, Richardsson kertoi SUL:n tiedotteessa.

Naisten kisan voitti Ruotsin Sara Christiansson, joka ennätti maaliin seitsemän sekuntia ennen Richardssonia. Aino Kivenmäki oli 14:s ja Janica Mäkelä 15:s. Camilla Richardsson sijoittui PM-maastoissa hopealle myös vuosi sitten.

Naisjunioreiden kisan voitti Tanskan Alberte Kjær Pedersen, joka kukisti Saija Sepän kahdeksalla sekunnilla.

– Aluksi tuntui tosi helpolta, mutten lopussa tiennyt oikein milloin maali tulee. Piti vähän taistella. Oli hauskaa, aika aitoa maastojuoksua. Tosi kiva nurmikkorata, hirveästi käännöksiä, Seppä kertoi.

Junioreiden joukkuekilpailussa Suomi sijoittui pronssille. Sepän lisäksi joukkueeseen kuuluivat kahdeksanneksi sijoittunut Salla Laukkanen ja 17:nnen sijan juossut Lotta Sumuvuori.

Miesten 9 kilometrillä suomalaisista parhaiten sijoittui Jaakko Piesanen, joka oli 15:s kaksi ja puoli minuuttia voittajan takana. Miika Tenhunen oli 20:s, Eero Saleva 21:s ja Robin Ryynäsen PM-startti päättyi keskeytykseen. Ruotsalaiset Napoleon Solomon, David Nilsson ja Mikael Ekvall nappasivat kisassa kolmoisvoiton.

19-vuotiaiden miesten 6 kilometrillä suomalaisnelikosta paras oli 15:nneksi sijoittunut Tomi Lehto. Leevi Kerhonen oli 17:s, Julius Mäkinen 19:s ja Mika Kotiranta 20:s. Mestaruus meni Norjan Simen Halle Haugenille, jolle Lehto hävisi minuutin ja 16 sekuntia.

(Lähde: SUL)
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta