Cardiffin MM-puolikkaalla kenialaisjuhlat - Farah jätettiin kolmanneksi

Etusuora: 27.03.2016 05:30Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Cardiffin koleassa säässä puolimaratonin MM-kultaan juoksivat kenialaiset Geoffrey Kamworor ja Peres Jepchirchir.

Miesten kilpailu lähti käyntiin kirjaimellisesti rytinällä, kun kilpailun hallitseva mestari Geoffrey Kamworor maistoi polvillaan asvalttia heti startissa, mutta selvisi pienillä ruhjeilla.

Päästyään takaisin vauhtiin Kamworor ja toinen kenialainen Karoki Muchiri pitivät yllä hurjaa vauhtia ohittaessaan 10 km paalun 27.59. Kolmantena kympin ohitti Euroopan ennätyksen haltija Mo Farah ajassa 28.04. 15km kohdalla Farah oli jäänyt kaksikosta reilut 20 sekuntia, vaikka britti tulikin väliaikaan Euroopan ennätysajassa 42.03.

Viimeisellä kilometrillä Kamworor kiristi rytmiään eikä maanmiehensä Muchiri pystynyt tähän vastaamaan ja näin Kamworor nappasi toisen perättäisen maailmanmestaruutensa kovalla ajalla 59.10. Farah sijoittui lopulta kolmanneksi 49 sekunnin päähän voittajasta.

- Rio on päätavoitteeni ja sain tästä kisasta runsaasti lisämotivaatiota. Uskon, että Kamworor pystyy rikkomaan puoli maratonin ME:n 58.23, koska hänen voittoaika tässä säässä on todella vakuuttava, pronssiinsa pettynyt Farah kertoi kilpailun jälkeen.

Naisten puolikkaalla kaikki mitalit matkasivat Keniaan. Kilpailun voitti kiritaistelussa Peres Jepchirchir 67.31, toinen oli Cynthia Limo 67.34 ja kolmas Mary Wacera 67.54. Kilpailun paras eurooppalaisjuoksija oli 16. Italian Veronica Inolese 70.59.