Kuortaneella kovat kiekkokarkelot elokuussa - Nähdäänkö Daniel Ståhlilta hirmukaari?


Kiekkotähdet heittävät Daniel Ståhlin johdolla Kuortaneella 1.8.
Etusuora: 09.07.2020 14:03Yleisurheilu
Kuortaneella kovat kiekkokarkelot elokuussa - Nähdäänkö Daniel Ståhlilta hirmukaari?
Daniel Ståhl
Useista yli 90 metrin kaaristaan Kuortaneella tutuksi tulleet keihäsmiehet saavat 1. elokuuta rinnalleen yli 70 metrin kiekkotähden, kun hallitseva maailmanmestari Ruotsin Daniel Ståhl astuu rinkiin Kuortane Gamesin pärähtäessä käyntiin.

27-vuotias Ståhl päätti viime vuonna kilpailukautensa Ruotsin ennätyksellä 71,86, mikä jäi maailmantilaston kärkitulokseksi. Ruotsalainen keikkuu myös tämän kauden maailmantilaston kärjessä, kun 200-senttinen mestari kiskaisi juhannuksena Helsingborgissa 70,25.

On aika rikkoa myös Liettuan Vaclavas Kidikasin heittämä kenttäennätys 65,94, joka on peräti 30 vuoden takaa. Innoissaan Kuortaneen legendaariselle kentälle tuleva ruotsalainen esitti myös toiveen toisen heittopaikan rakentamisesta, mikä myös toteutuu.

- Kun kentällä on nyt heittopaikka molemmissa päissä, voidaan heittosuuntaa vaihtaa tuulen mukaan kiekonheitolle sopivaksi, selvitti pääsihteeri Tuomas Mikkola.

Kun Ståhlin äiti Taina Laakso on lähtöisin Turusta, kiekkojätti toivoo kaikkien suomalaisten ystäviensä saapuvan Kuortaneelle kannustamaan
häntä pitkiin kaariin.

Ulkomaisten urheilijoiden hankinnasta vastaava Tero Heiska on onnistunut hankkimaan jo kelpo haastajia Ståhlille. Dohan kiekkofinalisteista mukana ovat Helsingborgissa ennätyksensä 67,10 kiskaissut Ruotsin 26-vuotias Simon Pettersson ja viime kaudella oman ennätyksensä 67,78 nakannut 25-vuotias norjalainen Ola Stunes Isene.

Lusikkansa soppaan palkintorahoja jaettaessa laittaa myös Rion olympialaisissa neljänneksi sijoittunut Viron 31-vuotias Martin Kupper,
jonka ennätys on 66,67. Suomalaisväriä tuo ainakin parhaimmillaan 62,40 ruotaissut Kuortaneen
oma poika Raine Munukka, joka on tällä kaudella noteerannut jo 55,57.

Yleisön kannattaa huomioida, että kaikki pääsyliput myydään ennakkoon ja niitä on maksimissaan vain 750.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta