David Söderberg komeasti kuudes MM-finaalissa

Etusuora: 23.08.2015 13:45Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Päivän suomalaisurheilijoiden esitykset olivat moukarinheittäjien David Söderbergin ja Tuomas Seppäsen vastuulla. Edellisen kerran kaksi suomalaismiestä kilpaili moukarin MM-finaalissa 1983 Helsingissä.

Söderberg avasikin pelin hienosti kiskaisemalla ensimmäisellään 76,92 ja piti kilpailun piikkipaikkaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Monien muiden heittäjien tavoin Seppänen jäi ilman tulosta avauskierroksella.

Seuraavilla kierroksilla ennakkosuosikkien kone alkoi lämmetä ja kauden ykkösnimi Pawel Fajdek heittikin toisellaan yli 80 metriä ja mestaruus näytti jo suhteellisen varmalta, sillä kukaan muu ei ole kaudella ylittänyt samaa rajapyykkiä. Seppänen tippui kolmelta viimeiseltä kierrokselta sijoittuen hienosti kymmenenneksi tuloksella 73,18.

Söderberg nakutti viimeisillä kierroksilla tasaisesti 75-metrisiä, mutta tulos ensimmäisestä kierroksesta ei kohentunut. Näin ollen suomalaisen lopullinen sijoitus upea kuudes tuloksella 76,92. Voiton otti Puolan Fajdek 80,88, hopeaa Tadzikistanin Dilshod Nazarov 78,55 ja pronssia Puolan Wojchiech Nowicki 78,55, mutta toinen heitto oli heikompi kuin Nazarovilla.

Moukarifinaali oli ehdoton plussa suomalaisilta ja on huomionarvoista, että vain suomalaisilla ja puolalaisilla oli kaksi miestä heittää finaaliin. Samalla Seppänen vastasi kymppisijoituksellaan kysymykseen, oliko järkeä lähettää kisoihin rankingsysteemin perusteella 32. sijan urheilija, minkä monet muut maat jättivät tekemättä.