Moukarinheittäjä David Söderberg lopettaa urheilu-uransa


2010-luvun menestyneimpiin suomalaisiin yleisurheilijoihin kuuluva moukarinheittäjä David Söderberg on päättänyt lopettaa urheilu-uransa vammojen ja muiden terveysmurheiden vuoksi.
Veijo Vaakanainen: 16.01.2020 10:12Yleisurheilu
Moukarinheittäjä David Söderberg lopettaa urheilu-uransa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
David Söderberg
David Söderberg on arvokisasaavutuksiltaan 2010-luvun menestyneimpiä suomalaisia yleisurheilijoita. Kokenut IF VOM-seuran heittäjä onnistui päättämään lukuisten arvokisakarsiutumisten sarjan Zürichin EM-kisoissa vuonna 2014, kun hän sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Tämän jälkeen hän sijoittui myös kolmissa seuraavissa arvokisoissa pistesijoille, parhaana saavutuksenaan kuudes sija Pekingin MM-kisoissa vuonna 2015.

Nyt Söderberg on kuitenkin tullut siihen tulokseen, että uran on aika päättyä.

- Kun huomasin, että en olisi enää pystynyt kilpailemaan kuin kansallisella tasolla totesin, että jatkaminen olisi ollut turhaa, Söderberg toteaa Vasabladetille. Söderberg toteaa myös, että hänellä olisi ollut halua jatkaa, mutta huomasi lopulta, ettei se enää onnistu.

Viimeiset pari vuotta olivat olleet vammojen sävyttämiä. Edellisellä kaudella Söderberg ei pystynyt kilpailemaan kertaakaan.

Söderberg kilpaili arvokisoissa yhteensä 14 kertaa ja saavutti 15 mitalia Kalevan Kisoista. Söderbergin ennätys on vuonna 2003 heitetty 78,83.

Lähde: Vasabladet
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta