Hyvin harjoitellut Ella Junnila hamuaa finaalipaikkaa tasaisessa korkeuskarsinnassa


Naisten korkeushypyn karsinta hypätään heti Dohan MM-kisojen avauspäivänä klo 18:40 alkaen. Ella Junnilalla on huippukunnossa ollessaan hyvät mahdollisuudet hypätä finaaliin tiukasti karsintakilpailusta.
Etusuora: 27.09.2019 13:34Yleisurheilu
Hyvin harjoitellut Ella Junnila hamuaa finaalipaikkaa tasaisessa korkeuskarsinnassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Ella Junnilalla on hyvät mahdollisuudet rikkoa Kalevan kisojen kisaennätys korkeudessa.
Naisten korkeushypyn karsintaraja on 194. Finaaliin selviytyvät kaikki karsintarajan ylittäneet, kuitenkin vähintään karsinnan 12 parasta.

Kahteen otteeseen tänä kesänä - 194 Turussa kesäkuussa ja 195 Tampereella heinäkuussa – naisten korkeushypyn SE-lukemia kohentanut Ella Junnila on kovan paikan edessä yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa perjantaina klo 18.40 käynnistyvässä karsintakisassa.

Elokuussa loukkaantunut toisen polven huippuyleisurheilija kävi kokeilemassa kuntoaan Porvoossa elokuun lopulla 22-vuotiaiden SM-kisoissa, mutta tuolloin tulos jäi 165:een. Tämä tulos riitti kultaan, eikä Junnilan tarvinnut korkeammalta hypätä. Hänen kuntonsa on Dohassa kuitenkin arvoitus.

Lontoon MM-kisoissa 2017 finaaliin pääsivät kaikki, jotka ylittivät 192. Rion olympialaisissa 2016 piti ylittää karsinnassa 194. Tänä vuonna naisten korkeushypyn taso maailmalla ei ole ollut aivan kirkkainta timanttia, mutta silti 192 on todennäköinen vedenjakaja, jossa Dohan karsinnassa aletaan seuloa finalisteja osallistujajoukosta.

Karsintakilpailu on ennakkoon todella tasainen. Mukana on yhdeksäs hyppääjää, jotka ovat hypänneet tällä kaudella vähintään 197. Junnila kuuluu kolmentoista hyppääjän joukkoon, jotka ovat hypänneet tänä vuonna 194-196.

– Nyt on vähän sellainen fiilis, kuin kauden aloituksessa. Ei ole ihan läheltä kovaa kisaa alla, mutta hyviä hyppyharjoituksia kyllä, Junnila kertoo SUL:n tiedotteessa.

– Rajuilla korotuksilla mennään alusta lähtien (karsintakorkeudet 170, 180, 185, 189, 192 ja 194). Se yleensä tarkoittaa, että kierrokset kestävät, kun otetaan useampi yritys jokaisesta korkeudesta, mutta silti aika standardi karsintakilpailu. Niissä on aina kovat korotukset, Junnila jatkaa.

– Finaaliin pyritään. Se on suurin tavoite. Se ei ole mahdotonta, mutta vaatii hyvää kilpailua, koska minun perustasoni ei ole siellä 195 sentissä vaan lähempänä 190:tä. En kuitenkaan pidä sitä mitenkään epärealistisena, Junnila päättää.

Junnilan kauden tilastotulos on karsintakilpailuun osallistuvien joukossa 14:nneksi paras.

Naisten korkeus, karsinta-analyysi


Varmasti finaaliin:

Mariya Lasitskene, Yuliya Levchenko, Vashti Cunningham, Iryna Herashchenko, Mirela Demireva, Kamila Licwinko

Melko varmasti finaaliin:

Yaroslava Mahuchikh, Airine Palsyte, Morgan Lake, Alessia Trost

Kiikun kaakun:

Karyna Demidik, Erika Kinsey, Nicola McDermott, Imke Onnen, Daniela Stanciu, Ana Simic, Svetlana Radzivil, Inika McPherson, Claire Orcel, Elena Vallortigara, Nadezhda Dusanova, Maruša Černjul, Christina Honsel, Ella Junnila

Ulos finaalista:

Levern Spencer, Marija Vuković, María Fernanda Murillo, Tynita Butts, Alysha Burnett, Erika Seyama
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta