Eliittikisasarja potkaistaan käyntiin Lahdessa sunnuntaina


Etusuora: 13.06.2015 19:19Yleisurheilu
Eliittikisasarja potkaistaan käyntiin Lahdessa sunnuntaina
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kesäkuun ainoa Eliittikisa kilpaillaan sunnuntaina Lahdessa. Kotimaisittain mielenkiintoisimpia nimiä keihäsmiesten lisäksi ovat muun muassa Samuli Samuelsson, Oskari Mörö, Eero Haapala, Minna Nikkanen ja aiturinaiset.

Miesten satasella nousevat nimet Otto Ahlfors ja Samuli Samuelsson kohtaavat viime vuoden kärkinimet Eetu Rantalan, Jonathan Åstrandin ja Ville Myllymäen. Nuori vasta 19-vuotias Samuelsson tykitti viikko takaperin Genevessä 200 metriä 20,91, jolla otti paikan Suomen kaikkien aikojen tilaston yhdeksäntenä. Myös 100 metriä on kulkenut Ikaalisissa 10,43, mutta tuulta oli takana hieman liikaa +2,1. Samuelssonin seurakaveri Otto Ahlfors pitää hallussaan Suomen kärkiaikaa 10,56.


Miehet 400 metriä aidat

Viime vuonna Suomen ennätyksen 49,08 juossut Oskari Mörö ottaa revanssin Lappeenrannan Tähtikisoissa voiton ottaneesta Kenian Nicolas Bettistä. Mörö juoksi Lappeenrannan myrskyisissä olosuhteissa ajan 51,64. Mörön juoksun ohella mielenkiintoista on nähdä Jyväskylässä hienon satasen (10,64) juosseen Petteri Monnin edesottamukset aidatulla ratakierroksella.

Miehet pituus

Suomen pituuden ykköstykit haastavat Ruotsin EM-hallipronssimiehen Andreas Otterlingin (805). Kauden kärkeä pitävä pomppukone Kristian Pulli on hypännyt kuluneella kaudella 780, kun Lohtajan Veikkojen Mikko Kivinen on liidellyt myötätuulilukemissa 778. Suuri mielenkiinto kohdistuu Eero Haapalan, joka palaa vaivojen jälkeen kilpakentille. Haapala hyppäsi kaksi vuotta takaperin halli-SE:n 811.

Heittolajit

Lahden kisojen suurimpana vetonaulana lienee keihäskaksikko Tero Pitkämäki-Antti Ruuskanen. Maailmantilaston kärkisijoilla keikkuvat arvokisamenestyjät saavat suurimman vastuksen Raaseporissa 83-metrisen kiskaisseesta Teemu Wirkkalasta ja nousevasta nimestä Toni Sirviöstä.

Moukarissa Noormarkun Nopsan Tuomas Seppänen pyöräytti rautapallon Lappeenrannan kylmässä säässä 73,46. MM-kisaraja on 76,00 metriä, joten lämpimissä olosuhteissa kisalippu ei ole mahdottomuus. Kuulassa Arttu Kangas hätyyttelee 20 metrin rajaa.

Naiset 100 metrin aidat

Suomen ykköstykki Nooralotta Neziri kärsii reisivammasta eikä ole Lahden kisojen listoilla. Sen sijaan viime kesän kaksi muuta EM-edustajaa Matilda Bogdanoff ja Ida Aidanpaa ovat kisassa mukana. Bogdanoff kävi viime talvena akillesleikkauksessa, mutta on palannut kesällä radoille (13,46w) jätettyään hallikauden väliin. Hallikaudella myös ongelmista kärsinyt Aidanpää on kellottanut kesällä 13,54.

Naiset seiväs

Hallikauden jälkeen ehdottomasti Suomen mielenkiintoisimpia yleisurheilulajeja. Nuoret Wilma Murto ja Elina Lampela haastavat tuoreen SE-naisen Minna Nikkasen. Nikkanen lienee omaa luokkaansa ja kysymys kuuluukin pystyykö Someron Esan nainen parantamaan SE:tä 455? Murto on kahden kilpailun jälkeen 17-vuotiaiden maailmantilaston ykkösenä tuloksella 412.

http://eliittikisat.fi/loiste-eliittikisat-lahti

(Etusuoran Facebook-sivuilla on Lahden eliittikisoihin liittyvä kilpailu, jossa on palkintona liput Paavo Nurmi Gamesiin.)
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta