Ella Junnila hyppäsi voittoon Prahassa


Ella Junnila voitti naisten korkeushypyn maanantaina Prahan Memorial Josefa Odlozila -yleisurheiluillassa.
Etusuora: 06.06.2022 20:03Yleisurheilu
Ella Junnila hyppäsi voittoon Prahassa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Ella Junnila
Ella Junnila vei voiton maanantaina Prahan World Athletics Continental Tourin pronssitason C-kategorian yleisurheiluillassa. Junnilan voittotulos oli 187, jonka hän ylitti ensimmäisellään. Myös aiemmat korkeudet 184 ja 180 Junnila ylitti avaushypyllään.

Junnilan tapaan 187 ylittäneet Ukrainan Yuliya Chumachenko ja Kreikan Tatjana Gusin jäivät suomalaisen taakse heikommalla pöytäkirjauksillaan. Chumachenko oli kilpailun kakkonen ylitettyään 187 toisellaan ja Gusin kolmas ylitettyään 187 viimeisellään.

Junnila vankisti voitollaan hieman Eugenen MM-rankingin pistesaldoaan (1170->1173). Jo ennen maanantain kisaa Junnila oli MM-rankingissa selvästi kisapaikkaan oikeuttavalla 21:nnellä sijalla. MM-kisojen korkeuskisaan pääsee mukaan 32 naista. MM-kisojen tuloksentekoaika päättyy 26.6.

Junnilan kauden paras noteeraus on toukokuun alussa hypätty 190. MM-kisojen tulosraja on kova 196.Sini Lällä oli korkeuskilpailun neljäs tuloksella 184. Myös Lällä paransi hieman MM-rankingpisteitään, mutta on tällä hetkellä vielä MM-kisapaikkojen ulkopuolella.

Elmo Lakka juoksi Prahassa 110 m aidoissa tuloksen 13,73 ja oli kilpailussa viides. Lakan kauden paras noteeraus on Jyväskylässä toukokuun lopulla juostu 13,55. Voiton Prahassa vei isäntämaan Tsekin ikinuori 38-vuotias Petr Svoboda tuloksella 13,47.

Ennen maanantaita Lakka oli MM-rankingissa viimeisellä MM-kisoihin oikeuttavalla 40:nnellä sijalla. Lakan rankingpistesaldo, joka lasketaan tuloksentekoajan viiden parhaan kilpailun keskiarvona, ei karttunut Prahan startissa.Katso myös: Prahan yleisurheiluillan livetulokspalvelu
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta