EM-hallit perjantaina: Aamupäivä vilisee suomalaisnimiä - Richardsson illalla finaalissa


EM-hallit jatkuvat perjantaina Istanbulissa.
Etusuora: 02.03.2023 21:38Yleisurheilu
EM-hallit perjantaina: Aamupäivä vilisee suomalaisnimiä - Richardsson illalla finaalissa
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Wilma Murto.
EM-halleissa kilpaillaan perjantaina aamupäivän ja illan sessiot. Erityisesti aamupäivä on suomalaistäyteinen.

Kello 8.00 Saga Vanninen aloittaa 5-ottelun. Voit lukea kattavan Saga Vanninen -ennakon alta.
Aamulla myös Kristian Pulli kisaa pituuskarsinnassa. Pulli on ehdottomasti yksi Suomen joukkueen suurimmista jokerikorteista. Hallitseva EM-hallien pronssimies on hypännyt yhden kisan tällä kaudella, kun mies leiskautti tuloksen 792 Dubaissa ulkoradoilla. Tulos on jo hyvin lähellä niitä lukemia, jotka riittävät mitaliin Istanbulissa, sillä kauden taso ei ole ollut kummoinen. Ensiksi on kuitenkin selvitettävä tie sunnuntaiaamun finaaliin.

Wilma Murto ja Elina Lampela hyppäävät kello 8.15 käynnistyvässä seipään karsinnassa. Murto kuuluu kisan suurimpiin suosikkeihin, vaikka viime kisat eivät ole menneet aivan odotetulla tavalla. Lampela on kauden tuloksellaan 455 tilastoissa kahdeksantena, joten hänellä on myös eväät edetä finaaliin.

Naisten 400 metrillä Viivi Lehikoinen ja Milja Thureson tavoittelevat paikkaa saman illan semifinaaleihin. Lehikoisen kanssa samassa erässä juoksee Femke Bol, joka juossut matkan maailmanennäyksen 49,26 tällä kaudella. Bolin takana tilanne on sitten hyvin tasainen ja Lehikoisella on oivat mahdollisuudet napata toinen suora jatkopaikka. Ella Räsäsen Suomen ennätys on 52,37, jota on syytä pitää silmällä.

Thureson on eränsä tilastojumbo ja olisi yllätys, mikäli hän etenisi semifinaaliin.


Paperilla Nathalie Blomqvistin 1500 metrin erä vaikuttaa hyvin tasaiselta, mutta tie finaaliin on kaikkea muuta kuin helppo. Samassa erässä Blomqvistin kanssa juoksee muun muassa Espanjan ja Brittien tämän kauden hallimestarit, joilta irtoaa myös kova kiri, jos vauhtia erässä ei pidetä. Myös Kristiina Mäki on samassa erässä.

1500 metrillä eriä on kolme, joista jokaisesta kolme etenee suoraan finaaliin ja kolme erien aikojen perusteella.


Aamupäivän viimeinen suomalaiskilpailija on Anna Pursiainen 60 metrin alkuerissä. Pursiaisen kauden paras kirjataan 7,39 ja välieriin edetäkseen tullaan todennäköisesti vaatimaan noin 7,35 aika, niin saumat edetä jatkoon ovat ehdottomasti olemassa.

Jokaisesta erästä neljä parasta etenee suoraan finaaliin ja neljä erien aikojen perusteella. 60 metrin välierät ja finaali juostaan perjantaina illalla.


Naisten 3000 metrin finaalissa nähdään sykähdyttävän hienon alkueräjuoksun tehnyt Camilla Richardsson. Suomalainen kellotti torstain alkuerässä uuden Suomen ennätyksen 8.53,60, joka oikeutti alkuerässä toiseen sijaan.

On erittäin mielenkiintoista nähdä mihin Richardsson finaalissa pystyy. Vauhtijuoksu sopisi varmasti hyvin hänelle ja hyvänä maratoonarina hän saattaa hyötyä siitä, että alkuerien ja finaalin välissä ei ole välipäivää.

Naisten 3000 m finaalin lähtölista

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta