Ensimmäiset valinnat Amsterdamin EM-kisoihin - mukana kaksi ensikertalaista


Etusuora: 20.11.2015 13:35Yleisurheilu
Ensimmäiset valinnat Amsterdamin EM-kisoihin - mukana kaksi ensikertalaista
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Suomen joukkueen ensimmäiset urheilijat Amsterdamin EM-kisoihin on valittu. Ensimmäisessä vaiheessa valittiin 11 urheilijaa.

Miesheittäjistä Amsterdamiin valittiin Euroopan mestari Antti Ruuskanen ja Pekingin pronssimies Tero Pitkämäki. Myös hienosti Pekingissä esiintyneet moukarimiehet David Söderberg ja Tuomas Seppänen saavat keskittyä rauhassa kisoihin.

Naisista vastikään Frantz Krugerin valmennukseen siirtynyt kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen valittiin kisoihin, kuten myös kokenut arvokisakävijä seiväshyppääjä Minna Nikkanen. Mukaan mahtui myös kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja aituri Nooralotta Neziri.

Naiskestävyysjuoksu elää vahvaa kautta ja jo ensimmäissä valinnassa kisakoneeseen nimettiin estejuoksija Sandra Eriksson ja kympille kaksikko Johanna Peiponen-Alisa Vainio. Peiponen ja Vainio ovat molemmat keltanokkia aikuisten arvokisatasolla. Heidän oletetaan edustavan Suomea myös joulukuun alun EM-maastoissa.

EM-valinnoissa noudatetaan liukuvan valinnan menetelmää. Ensimmäisessä valinnassa on arvioitu viime kesän kilpailukautta. Sen perusteella joukkueeseen nimettiin selkeät tapaukset, kuten Pitkämäki ja Ruuskanen, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä liiton tiedotteessa.

Amsterdamin EM-kisat kilpaillaan heinäkuun 6.-10. päivä. Aikainen ajankohta johtuu Rion olympialaisista, joiden vuoro tulee myöhemmin kesällä.

Linkki suomalaisiin, jotka ovat rikkoneet EM-rajan.

yleisurheilu.fi
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta