Ensimmäiset valinnat Amsterdamin EM-kisoihin - mukana kaksi ensikertalaista

Ensimmäiset valinnat Amsterdamin EM-kisoihin - mukana kaksi ensikertalaista


Etusuora: 20.11.2015 13:35Yleisurheilu
Ensimmäiset valinnat Amsterdamin EM-kisoihin - mukana kaksi ensikertalaista
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Suomen joukkueen ensimmäiset urheilijat Amsterdamin EM-kisoihin on valittu. Ensimmäisessä vaiheessa valittiin 11 urheilijaa.

Miesheittäjistä Amsterdamiin valittiin Euroopan mestari Antti Ruuskanen ja Pekingin pronssimies Tero Pitkämäki. Myös hienosti Pekingissä esiintyneet moukarimiehet David Söderberg ja Tuomas Seppänen saavat keskittyä rauhassa kisoihin.

Naisista vastikään Frantz Krugerin valmennukseen siirtynyt kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen valittiin kisoihin, kuten myös kokenut arvokisakävijä seiväshyppääjä Minna Nikkanen. Mukaan mahtui myös kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja aituri Nooralotta Neziri.

Naiskestävyysjuoksu elää vahvaa kautta ja jo ensimmäissä valinnassa kisakoneeseen nimettiin estejuoksija Sandra Eriksson ja kympille kaksikko Johanna Peiponen-Alisa Vainio. Peiponen ja Vainio ovat molemmat keltanokkia aikuisten arvokisatasolla. Heidän oletetaan edustavan Suomea myös joulukuun alun EM-maastoissa.

EM-valinnoissa noudatetaan liukuvan valinnan menetelmää. Ensimmäisessä valinnassa on arvioitu viime kesän kilpailukautta. Sen perusteella joukkueeseen nimettiin selkeät tapaukset, kuten Pitkämäki ja Ruuskanen, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä liiton tiedotteessa.

Amsterdamin EM-kisat kilpaillaan heinäkuun 6.-10. päivä. Aikainen ajankohta johtuu Rion olympialaisista, joiden vuoro tulee myöhemmin kesällä.

Linkki suomalaisiin, jotka ovat rikkoneet EM-rajan.

yleisurheilu.fi

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset