Erikoista touhua itänaapurissa - päävalmentaja Borzakovski tukee kävelyn dopingvalmentajaa

Erikoista touhua itänaapurissa - päävalmentaja Borzakovski tukee kävelyn dopingvalmentajaa


Harri Piironen: 23.04.2015 17:54Yleisurheilu
Erikoista touhua itänaapurissa - päävalmentaja Borzakovski tukee kävelyn dopingvalmentajaa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Venäläinen kävelyvalmentaja Viktor Chegin on herättänyt viime vuosina runsaasti närkästystä yleisurheilupiireissä. Chegin pyörittää Saranskissa kävelytallia, jonka urheilijoista peräti 37 on saanut tuomion dopingrikkeestä. Kärynneiden joukossa on ollut useita arvokisavoittajia kuten olympiavoittajat Valeri Borchin, Sergei Kirdjapkin, Olga Kaniskina ja Jelena Lashmanova.Dopingrötöksistä huolimatta Cheginin aseman venäläisessä yleisurheilussa on varsin vankka. Tästä kielii muun muassa se, että maan yleisurheilijoiden tuore päävalmentaja, ex-huippupuolimaileri Juri Borzakovski ilmoitti tiistaina antavansa täyden tukensa Cheginille.Borzakovski kertoo Sports.ru -sivuston haastattelussa pitävänsä Cheginiä alansa rautaisena ammattilaisena, jolla on Venäjän mittakaavassa ylivoimainen osaamiskapasiteetti kävelyvalmennuksessa. Borzakovskin mukaan Chegin saa valmentaa täysin vapaasti, koska hänelle ei ole asetettu virallista toimintakieltoa minkään tahon toimesta. Kävelygurun dopingkohellus on päävalmentajan mukaan taakse jäänyttä elämää.Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, millaista kyytiä puhtaat venäläiskävelijät pitävät kesällä Pekingin MM-kilpailuissa.Lähde: Sports.ru

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset