Erikssonin vauhti kiihtyy - myös Välimäki ja Paunonen kauden parhaisiinsa

Jukka Moisio: 23.07.2015 16:01Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Estejuoksun SE-nainen Sandra Eriksson juoksi kauden toisen estekisansa Ruotsin Karlstadissa keskiviikkona. Avauskisassaan epäonnistunut Eriksson juoksi Karlstadissa viidenneksi ajallla 9.47,52. Kauden kärkitulos on Camilla Richardssonin 9.46,34 ja Erikssonin SE 9.24,70. Pekingin MM-raja on 9.44,00.

- Juoksu oli ihan ok. On aina vaikeaa, kun vesieste on radan ulkopuolella ja kilpailussa oli monta juoksijaa, jotka olivat samassa kunnossa ja vauhdissa kuin minä. Oli tosi vaikea juosta, Eriksson kertasi SUL:n tiedotteessa.

Karlstadissa kilpaili suomalaisurheilijoista myös Minna Nikkanen, Aino Siitonen ja Hanna Wiss. Nikkanen voitti seiväskilpailun tuloksella 436 ja Siitonen sijoittui neljänneksi ennätyksellään 416. Siitonen sijoittuu kesän Suomen tilastossa neljänneksi. Wiss sijoittui pituuskilpailussa kuudenneksi kauden parhaallaan 604, joka on Suomen vuositilaston neljänneksi paras tulos.

400 metrin nelinkertainen Suomen mestari Matti Välimäki juoksi keskiviikkona Turussa kauden parhaansa 48,34, joka on kesän Suomen tilaston kakkosaika. Tasaisen kisan toiseksi sijoittui matkan kaksinkertainen SM-hopeamitalisti Ville Wendelin (48,56) ja kolmanneksi aituri Joni Vainio-Kaila ennätyksellään 48,60. Vilppilähdön ottanut viime vuoden SM-pronssimies Antti Kokkonen juoksi protestin alla epävirallisesti 48,49.

Venla Paunonen aitoi tiistaina Kotkassa ratakierroksen 59,33, joka on hänen kauden paras aikansa ja sijoittuu kesän Suomen tilastossa kolmanneksi. Paunonen voitti lajin Suomen mestaruuden kaksi vuotta sitten ennätyksellään 57,44.