Estejuoksun olympiamitalisti Tapio Kantanen täyttää 70 vuotta – katso legendaarinen kisa Anssi Kukkosen selostuksella


Münchenin olympialaisissa 1972 pronssille 3000 metrin juoksussa yltänyt Tapio Kantanen täyttää huomenna perjantaina 70 vuotta.
Etusuora: 30.05.2019 22:07Yleisurheilu
Estejuoksun olympiamitalisti Tapio Kantanen täyttää 70 vuotta – katso legendaarinen kisa Anssi Kukkosen selostuksella
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
31. toukokuuta 1949 Heinolassa syntynyt Kantanen juoksi Münchenin olympiafinaalissa ajan 8.24,8 ja hävisi vain Kenian Kipchoge Keinolle ja Ben Jipcholle.

Münchenin estefinaali Anssi Kukkosen selostuksella

Katso video

Neljä vuotta myöhemmin Montrealin olympiafinaalissa Kantanen kellotti pitkäaikaiseksi osoittautuneen SE-ajan 8.12,6. Aika riitti kuitenkin vain neljänteen sijaan kisassa, jonka Ruotsin Anders Gärderud voitti uudella ME-ajalla. SE-ajan rikkoi Jukka Keskisalo Zürichissä vuonna 2009.

Heinolan Iskua ja Viipurin Urheilijoita urallaan edustanut Kantanen oli kovassa iskussa myös Rooman EM-kisoissa 1974 mutta kaatui estefinaalissa kahdesti ja jäi kisassa sijalle 11.

Seitsemän kertaa estekullan Kalevan kisoissa voittanut Kantanen osallistui Münchenin olympialaisissa myös 5000 metrin juoksuun mutta jäi tuolloin alkueriin. Hänen tyttärensä Katja Kantanen voitti pronssin kuulantyönnössä Turun Kalevan kisoissa 2011.

Etusuora onnittelee 70-vuotiasta Tapio Kantasta!
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta