Huippulupaus Eveliina Piipon kauden avaus siirtyy - harjoituskausi ollut sairastelun värittämä


Kaudella 2018-2019 kansainvälisen läpimurtonsa A-maajoukkueen riveissä tehneen Eveliina Piipon kilpailukauden avaus siirtyy joulukuulle. Piippo on poissa maajoukkuetoiminnasta marraskuun ajan.
Etusuora: 05.11.2019 14:59Hiihto
Huippulupaus Eveliina Piipon kauden avaus siirtyy - harjoituskausi ollut sairastelun värittämä
Kuva: Teemu Moisio/PTB-Creative
Eveliina Piippo
Pedantiksi ja kovaksi harjoittelijaksi luonnehditun Eveliina Piipon syksyn harjoituskausi ei ole sujunut haasteitta ja sairastuminen juuri ennen Val Senalesin korkeanpaikan leiriä oli takaisku.

”Syksy ei ole sujunut toivotulla mallilla. Sairastuminen juuri ennen aiottua lokakuun lopun Val Senalesin leiriä vei tilannetta entistä huonompaan suuntaan”, sanoo Piippo.

Maajoukkuevalmennuksen kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Piippo on päättänyt jättää sekä Oloksen ensilumen leirin väliin että siirtää kilpailukauden aloitustaan joulukuulle. Uutta virettä Piippo hakee Denveristä, jonne hän suuntaa tiistaina harjoittelemaan.

”Useamman kuukauden ”matalapaineen” jälkeen katson, että nyt on parasta viheltää peli poikki tässä vaiheessa kautta ja yrittää löytää rauhassa uusi tatsi harjoitteluun”, miettii Piippo.

Piippo palaa kotimaahan marraskuun lopussa.

Naisten päävalmentaja Ville Oksanen pitää tärkeänä tilanteen tasapainottamista rauhassa, ilman painetta alkavasta kilpailukaudesta.

”Jotta tilanne saadaan kääntymään hyväksi, on tärkeää, että ympäristö on sellainen, jossa Eveliina pystyy rauhassa keskittymään perustekemiseen. Ajatusten kääntäminen kilpailuihin ja kovaan kilpailukuormitukseen ryntääminen eivät uskoaksemme paranna tilannetta. Eveliina on nuori urheilija, eivätkä tavoitteet vielä ole kokonaismaailmancupissa. Toivomme tottakai, että hänet nähdään myös maailmancupin lähtöviivalla kauden aikana”, summaa Oksanen.

Ennen Rovaniemen Suomen Cupia ja Ruka Nordicin maailmancupkauden avausta maastohiihtomaajoukkue suuntaa vielä Olokselle ensilumenleirille 11.-17.11.2019.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta