Falunissa hurjatasoinen FIS-kisa - Ebba Andersson päihitti Charlotte Kallan


Ruotsin Falunissa hiihdettiin lauantaina kovatasoinen naisten FIS-kisa. 10 km perinteisen tyylin kilpailussa Ruotsin nuoret toivot olivat vauhdissa, sillä voiton vei 21-vuotias Ebba Andersson niukasti ennen Charlotte Kallaa ja toista Ruotsin hiihdon superlahjakkuutta 19-vuotiasta Frida Karlssonia.
Etusuora: 12.01.2019 13:52Hiihto
Falunissa hurjatasoinen FIS-kisa - Ebba Andersson päihitti Charlotte Kallan
By Bysprinten (Bysprinten Mosjøen) [CC BY 2.0 ], via Wikimedia Commons
Ruotsin naishiihdon kärkinimet ottivat mittaa toisistaan lauantaina Falunin FIS-hiihtojen 10 km perinteisen tyylin kisassa. Maailmancupin kärkinimet Ebba Andersson ja Charlotte Kalla saivat etenkin kilpailun alkumatkalla kovan haasteen vasta 19-vuotiaalta nuorten maailmanmestarilta Frida Karlssonilta. Karlsson piti kärkipaikka 2,3 km väliajoissa 4,2 sekunnilla ennen Anderssonia ja 7,8 sekuntia ennen Kallaa.

Kisan edetessä Lahden nuorten MM-hiihdoissa kilpaileva Karlsson ei pystynyt enää vastaamaan Anderssonin ja Kallan vauhtiin, vaan tämä hurja kaksikko jätti juniorilupauksen jälkeensä ja taisteli tasapäin voitosta. Andersson säilytti läpi kilpailun muutaman sekunnin etumatkan Kallaan. Maalissa eroa kahden kärkinaisen välillä oli 7,6 sekuntia. Karlsson jäi lopulta 51,6 sekunnin päähän Anderssonista.

Maailmancupissa tällä kaudella läpimurron tehnyt Andersson on vasta 21-vuotias, mutta on jo ottamassa Ruotsin naishiihdon valtikkaa itselleen. Hyvin nuorena kansainvälisellä tasolla läpilyönyt ja vuosi kaudet menestystä niittänyt Kallakin on vasta 31-vuotias ja hänelläkin on halutessaan vielä huippuvuosia jäljellä useampi. 19-vuotias Karlsson antaa jo vahvasti tulitukea kaksikolle ja saattaa olla kova tekijä jo Seefeldin MM-kisoissa. Kaiken kaikkiaan Ruotsin naishiihdon tulevaisuus näyttää todella valoisalta, sillä sprintissä menestyjiä on lukuisia ja junioreiden MM-kisoissakin on ollut usempia mestareita viime vuosina.

Tulokset Falun FIS-hiihdot 12.1.2019 - naiset 10 km (p)


SijaKilpailijaAikaero
1.Ebba Andersson 🇸🇪28:16.9
2.Charlotte Kalla 🇸🇪+7.6
3.Frida Karlsson 🇸🇪+51.6
4.Anna Dyvik 🇸🇪+1:22.8
5.Ida Lindkvist 🇸🇪+2:38.1
6.Jennie Öberg 🇸🇪+2:53.1
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta