Formian leirikisoissa tukullinen kotimaan kärkituloksia hyppylajeissa


Etusuora: 19.05.2016 16:04Yleisurheilu
Formian leirikisoissa tukullinen kotimaan kärkituloksia hyppylajeissa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Useat suomalaiset ovat kisanneet toukokuisissa leirikilpailuissa Formiassa. Emmi Mäkisen pituustuloksen lisäksi kärkitulokset ovat syntyneet myös kolmiloikassa ja seipäässä.

Miesten pituudessa parhaan tuloksen on hypännyt Kristian Bäck, joka venytti ennätyksekseen 795 viime sunnuntaina. Kuun alkupuolella Eero Haapala hyppäsi 776 ja tänään Kristian Pulli venytti 775. Haapalan kauden paras on tammikuussa Etelä-Afrikassa syntynyt 795. Etelä-Afrikassa 807 pompannut Henri Väyrynen on kisannut Formiassa kolmessa kisassa, joista paras tulos on ollut 758.

Keskiviikkona 19-vuotias Someron Esan seiväsmies Tommi Holttinen taivutti ennätyslukemansa 520, joka ylittää myös ikäluokan MM-kisarajan. Tulos on myös alkaneen ulkoratakauden kotimainen kärkitulos.

Myös loikkaajat Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä ovat tehneet kauden kärkitulokset Formiassa. Lipsanen loikki viime viikolla 16,16, joka jää kaksi senttiä miehen ennätyksestä. Mäkelä puolestaaan hyppäsi eilen harjoituksen omaisesti 13,91. Hänen takanaan Sanna Nygård venytti mukavasti 13,53. Myös Lipsanen kisasi keskiviikkona ja ylitti jälleen 16 metriä tuloksellaan 16,12. SUL:n tiedotteen mukaan Lipsasen täpärästi yliastuttu hyppy kantoi 16,43.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta