Haamujuoksijan valmentaja karahti dopingrysään - hotellihuoneesta löytyi EPO:a

Haamujuoksijan valmentaja karahti dopingrysään - hotellihuoneesta löytyi EPO:a


Etusuora: 20.06.2016 14:38Yleisurheilu
Haamujuoksijan valmentaja karahti dopingrysään - hotellihuoneesta löytyi EPO:a
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Useita maailmanhuippujuoksijoita valmentava Jama Aden on pidätetty Espanjassa tehdyssä dopingratsiassa. Espanjalaismedian mukaan Adenin hotellihuoneesta olisi löytynyt EPO:a.

Adenin tallin tunnetuimmat juoksijat ovat maailmanennätyksiä useilla matkoilla takonut Genzebe Dibaba ja Lontoon olympialaisissa kultaa 1500 metrillä voittanut Algerian Taoufik Makhloufi (ei nykyinen valmentaja). Viime kauden kenties kovimmasta yleisurheilupommista vastasi juuri Dibaba kellottamalla hurjan 1500 metrin ME-tuloksen 3.50,07. Dibaba ei ole kilpaillut meneillään olevalla ulkoratakaudella.

Myös Ayanleh Souleiman ja Abdalelah Haroun kuuluvat kyseisen herran valmennettaviin, jotka molemmat juoksivat viime hallikaudella lajeissaan maailmanennätykset.


Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Aden rypee dopinguutisissa. Aikaisemmin vuoden 2012 junioreiden 1500 metrin maailmanmestari Hamza Driouch joutui dopingpannaan biologisen passin perusteella. Hän kertoi saaneensa kiellettyjä aineita Adenilta.

https://twitter.com/TheRaceRadio/status/744872467143884803

Flotrack.orgelpais.com

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset