Haamujuoksijan valmentaja karahti dopingrysään - hotellihuoneesta löytyi EPO:a


Etusuora: 20.06.2016 14:38Yleisurheilu
Haamujuoksijan valmentaja karahti dopingrysään - hotellihuoneesta löytyi EPO:a
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Useita maailmanhuippujuoksijoita valmentava Jama Aden on pidätetty Espanjassa tehdyssä dopingratsiassa. Espanjalaismedian mukaan Adenin hotellihuoneesta olisi löytynyt EPO:a.

Adenin tallin tunnetuimmat juoksijat ovat maailmanennätyksiä useilla matkoilla takonut Genzebe Dibaba ja Lontoon olympialaisissa kultaa 1500 metrillä voittanut Algerian Taoufik Makhloufi (ei nykyinen valmentaja). Viime kauden kenties kovimmasta yleisurheilupommista vastasi juuri Dibaba kellottamalla hurjan 1500 metrin ME-tuloksen 3.50,07. Dibaba ei ole kilpaillut meneillään olevalla ulkoratakaudella.

Myös Ayanleh Souleiman ja Abdalelah Haroun kuuluvat kyseisen herran valmennettaviin, jotka molemmat juoksivat viime hallikaudella lajeissaan maailmanennätykset.


Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Aden rypee dopinguutisissa. Aikaisemmin vuoden 2012 junioreiden 1500 metrin maailmanmestari Hamza Driouch joutui dopingpannaan biologisen passin perusteella. Hän kertoi saaneensa kiellettyjä aineita Adenilta.

https://twitter.com/TheRaceRadio/status/744872467143884803

Flotrack.orgelpais.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta