Imatran SM-hiihdot viikonloppuna - Hakola, Mäki, Joensuu ja Roponen mukana


Imatran Ukonniemen stadion ja latureitistö on pian valmis maastohiihdon Suomen mestaruuskisoihin.
Etusuora: 04.01.2022 09:05Hiihto
Imatran SM-hiihdot viikonloppuna - Hakola, Mäki, Joensuu ja Roponen mukana
Kuva: Tomi Mäkipää
Ristomatti Hakola Vuokatin Suomen Cupissa syksyllä 2020.
Viime viikonlopun katsastuskilpailut, FIS-kisat ja nuorten PM-katsastukset, toimivat oivana koeponnistuksena ensi viikonlopun kolmipäiväisille SM-kisoille.

Kilpailuorganisaation johtaja Kari Ahonen on tyytyväinen järjestelyjen ja infran tilanteeseen.

”Urheilijat olivat ratoihin tyytyväisiä ja lunta on riittävästi kilpailureiteillä. Lisäksi auki on mittava latuverkosto harjoittelua ja verryttelyjä sekä kuntohiihtäjiä varten kilpailujen aikana”, kertoo Ahonen.

Viime viikonlopun kisojen jälkeen kilpaladuille tehdään muutamiin kohtiin parannuksia lisälumen avulla. Ratamestarin mukaan hiihdettävyyteen ja turvallisuuteen kiinnitetään vielä huomiota.

Koronaepidemia on varjostanut kilpailujen järjestelyjä. Yleisö pääsee kuitenkin seuraamaan mielenkiintoisia hiihtoja ilman suuria järjestelymuutoksia.

”Alueelliset terveysturvallisuuspäätökset eivät rajoita ulkotiloissa olemista. Sisätilojen osalta on tehty järjestelyjä muun muassa stadionin puku- ja huoltotilojen suhteen sekä telttaravintoloiden osalta. Alueellinen koronanyrkki kokoontuu vielä tiistaina, jolloin saamme lopulliset varmistukset tapahtumamme osalta”, sanoo Ahonen.Ristomatti Hakola ja Joni Mäki tekevät paluun kisaradoille


SM-kisojen ilmoittautuminen sulkeutui ennen vuoden vaihdetta. Vaikka maailmancup on Tour de Skin osalta vielä käynnissä ja osa tourin hiihtäjistä ei saavu Imatralle, on luvassa mielenkiintoinen kisaviikonloppu.

”Pariviestijoukkueita on miehissä 46 ja naisissa 35, lisäksi lauantain distanssimatkoista tulee todella kovatasoiset”, iloitsee Ahonen.

Tulevana viikonloppuna kisaladuille palaa Rukan maailmancupissa itseään loukannut Ristomatti Hakola ja joulukuussa sairastellut Joni Mäki. Naisista näytönpaikan käyttävät hyödykseen Vilma Nissinen, Eveliina Piippo ja Riitta-Liisa Roponen, jotka joutuivat matkustamaan Tour de Skiltä kesken Suomeen.

Katso myös: Imatran SM-hiihtojen ohjelma & lähtölistat

Lähde: Hiihtoliiton tiedote
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta