Takaisku Ruotsin hiihtomaajoukkueella – sprinttitähti Hanna Falkilta jää koko ensi kausi sivuun


Ruotsin kovatasoinen hiihtomaajoukkue sai maanantaina huonoja uutisia, sillä maan kärkisprinttereihin kuuluva Hanna Falk ilmoitti joutuvansa jättämään koko tulevan hiihtokauden väliin selkävaivojen vuoksi.
Veijo Vaakanainen: 21.10.2019 21:55Hiihto
Takaisku Ruotsin hiihtomaajoukkueella – sprinttitähti Hanna Falkilta jää koko ensi kausi sivuun
Hanna Falk, Västgötaloppet [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
Ruotsin naiset hallitsivat edellisellä kaudella maastohiihdon maailmancupin sprinttikilpailuja saavuttaen esimerkiksi kaksi kolmoisvoittoa. Tulevalla kaudella joukkue joutuu kuitenkin pärjäämään ilman yhtä joukkueen kokeneinta sprintteriä, 30-vuotiasta Hanna Falkia.

Falk ilmoitti maanantaina SVT:lle, että hän menee lähikuukausien aikana selkäleikkaukseen, jonka jälkeen edessä on pitkähkö kuntoutumisjakso. Tästä johtuen hän pääsee takaisin suksille vasta loppukaudesta, eikä kilpaileminen tulevana talvena ole ajankohtaista.

Falkin mukaan selkä on ollut hänen heikko kohtansa jo useamman vuoden ajan, erityisesti silloin, kun hän on harjoitellut kovaa. Viimeisten viikkojen aikana selkävaivat olivat pahentuneet ja tästä syystä leikkaus osoittautui tässä kohtaa parhaaksi vaihtoehdoksi.

Ratkaisua helpotti se, että ensi kausi on arvokisoista vapaa. Falk uskookin, että leikkaus antaa hänelle paremmat mahdollisuudet menestyä tulevaisuudessa ja hän tähtääkin tosissaan kohti Oberstdorfin MM-kisoja vuonna 2021.

Falk on saavuttanut tähänastisella urallaan 4 maailmancupin osakilpailuvoittoa sekä 11 palkintosijaa. Viime kaudella hän sijoittui maailmancupissa kahdesti kymmenen parhaan joukkoon ja oli Seefeldin MM-kisojen sprintissä 13:s.

Lähde: svt.se
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta