Harvinainen video julki - Ringa Ropo ja Sisko Hanhijoki EM-mitaleille


Yleisurheilun hallikausi pärähtää käyntiin reilun kuukauden päästä. Sen kunniaksi on mukava muistella yhtä suomalaisen halliyleisurheilun historian kohokohdista, joka on nyt nähtävissä YouTubessa.
Etusuora: 30.11.2018 21:24Yleisurheilu
Harvinainen video julki - Ringa Ropo ja Sisko Hanhijoki EM-mitaleille
Kuva: Youtube-kuvakaappaus
Sisko Hanhijoki
Yleisurheilun EM-hallit käytiin vuonna 1989 Hollannin Haagissa. Suomi otti kisoista kaksi pronssimitalia.

Pituushyppääjä Ringa Ropo saavutti Haagissa uransa ainoan arvokisamitalin tuloksella 662. Kullan vei ME-nainen Galina Tšistjakova (698) ennen toista neuvostoliittolaista Jolanda Tsheniä (686).

Myös sprintteri Sisko Hanhijoki otti Hollannissa uransa ainoaksi jääneen arvokisamitalin, pronssin 60 metrillä ajalla 7,23. Mestaruuden nappasi hallikisojen 60-metrisiä 1980-luvulla hallinnut Hollannin Nelli Cooman (7,15) ennen Ranskan Laurence Bilyä (7,19). Iso-Britannian Paula Dunn hävisi Hanhijoelle vain yhden sadasosan, ja Ylelle kisoja selostanut Mauri Myllymäki oli heti kisan jälkeen lähes varma, että suomalainen hävisi britille.

Naisten pituushyppy sekä miesten ja naisten 60 metrin finaalit Haagin EM-halleissa
Video löytyy Youtubesta (at)Yleisurheilunostalgiaa
Kaupallinen yhteistyö

Verge Motorcycles on sähkömoottoripyöräilyn tulevaisuus! Verge suunnittelee, kehittää, rakentaa ja myy innovatiivisia sähköisiä moottoripyöriä. Vergellä on nyt käynnissä rahoituskierros kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kautta. Tutustu Vergeen ja sijoita sähköistyvään liikenteeseen!