Harvinaista herkkua naisten kiekonheitossa - kuubalainen paukautti yli 70 metriä


Harri Piironen: 20.06.2015 21:42Yleisurheilu
Harvinaista herkkua naisten kiekonheitossa - kuubalainen paukautti yli 70 metriä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kuubalainen kiekonheittäjä Denia Caballero (s. 1990) paiskasi lauantaina Bilbaossa uuden ennätyksensä ja maailman tämän kauden kärkituloksen 70,65. Hänestä tuli Kroatian Sandra Perkovicin (70,08) jälkeen toinen nainen, joka on heittänyt tällä kaudella kiekkoa yli 70 metriä.

Caballeron edellinen ennätys oli toukokuun lopulla Havannassa syntynyt 69,51. Hänestä tuli historian kolmas kuubalaisnainen, joka on puhkaissut 70 metrin rajan. Hilda Ramos heitti voimassa olevan Kuuban ennätyksen 70,88 vuonna. Maritza Marten paiskasi samana vuonna ennätyksekseen lukemat 70,68. Maailman kaikkien aikojen tilastossa Caballero nousee sijalle 22.

Tällä vuosituhannella vain Perkovic on heittänyt paremmin kuin kuubalainen tänään. Kroatialaisen ennätys on Zürichin viime kesän EM-finaalin voittotulos 71,08. He ovat myös ainoat 70 metriä 2000-luvulla ylittäneet naiset. Venäjän Darya Pishchalnikova heitti 70,69 vuonna 2012, mutta hänen suorituksensa mitätöitiin myöhemmin dopingkäryn takia. Kaksi eri naista on ylittänyt 70 metriä saman kalenterivuoden aikana viimeksi kaudella 1992.

Denia Caballerolla ei vielä toistaiseksi ole arvokisamenestyksiä. Hänen parhaita sijoituksiaan arvokilpailuissa ovat olleet kahdeksas sija Moskovan MM-kilpailuissa 2013 sekä yhdeksäs sija Daegun MM-kilpailuissa 2011. Caballero kilpailee ensi torstaina Paavo Nurmi Gamesissa Turussa, joten suomalaisyleisö pääsee pian nauttimaan maailmanluokan kiekonheitosta.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta