Hassi ja Kurppa otteluiden Suomen mestareiksi - nuorten sarjassa SE-tulos

Etusuora: 05.03.2017 18:41Yleisurheilu
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Hallikauden viimeiset SM-kisat kilpailtiin viikonloppuna Tampereella, kun moniottelijat ottivat mittaa toisistaan.

Juuso Hassi ja Miia Kurppa ottelivat mestareiksi

Miesten seitsenottelussa parhaimman sarjan kasasi Oriveden Ponnistuksen Juuso Hassi. Hassin voittotulos kirjattiin 5434, joka jää 95 pistettä ennätyksestään. 23-vuotias Hassi on moniottelun hallitseva Suomen mestari ja hallimestaruus oli miehen uran toinen.

-Tämä oli hyvä kokonaisuus. Tästä on hyvä lähteä kohti kesää, tyytyväinen Hassi kertoi liiton tiedotteessa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Petri Lemmetyinen (5434) ja kolmanneksi seiväshyppääjänä eläköitynyt Eemeli Salomäki (5062).

Naisten viisiottelun vei nimiinsä jo kuudennen kerran Miia Kurppa (4072), jättäen Joensuun Katajan Hertta Heikkisen 21 pisteen päähän. Jos miesten puolella pronssi matkasi seiväshyppääjänä tunnetun urheilijan kaulaan, niin naisten puolella pronssin vei paremmin korkeushyppääjänä tunnettu Eleriin Haas (3485).

-Olen iloinen siitä, että kykenin ottelemaan noin lähelle ennätystäni. Teen täysiä työpäiviä enkä ole pystynyt panostamaan harjoittelun niin paljon kuin aikaisemmin, Kurppa kertoi liiton tiedotteessa.

Nuorten sarjoissa Suomen ennätys

17-vuotiaden 7-ottelun mestaruuden voitti Marcus Kytölä hienolla tuloksella 5410. Kytölän tulos murskaa Sami Itanin aikaisemman SE-tuloksen 148 pisteellä. 19-vuotiaissa mestaruuden voitti Joona Välipakka (4865) ja 22-vuotiaissa Tuomas Valle (4618).

Naisten 22-vuotiaiden sarjan viisiottelun voitti Jessica Rautelin (3861) 19 pisteen erolla Miia Sillmaniin. 19- ja 17-vuotiaden –sarjojen voitot matkasivat Iina-Kaisa Mäkelän (3497) ja Frida Hämäläisen palkintovitriineihin (3820).