Helmikuussa synnyttänyt Venäjän moukaritähti vaihtoi sukunimeä


Harri Piironen: 28.05.2015 20:20Yleisurheilu
Helmikuussa synnyttänyt Venäjän moukaritähti vaihtoi sukunimeä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Moukarinheiton hallitseva olympiavoittaja ja maailmanmestari Tatjana Lysenko on vaihtanut sukunimeä. Venäläinen kilpailee jatkossa nimellä Beloborodova. Hänen aviomiehensä on Nikolai Beloborodov, joka on mukana myös valmentajana Tatjanan taustalla. Pariskunta sai ensimmäisen lapsensa - Makara-pojan - helmikuussa.

Tatjanalla on hallitsevana maailmanmestarina osallistumisoikeus elokuussa Pekingissä järjestettäviin MM-kisoihin. Synnytyksen jälkeen kuntoutuva venäläinen aikoo kilpailla tällä kaudella, mutta Kiinaan hän lähtee vain siinä tapauksessa, jos kilpailutulokset ovat hänen mielestään riittävällä tasolla.

Beloborodovan meriittilistalta löytyvät olympiakulta Lontoosta 2012, maailmanmestaruudet Daegusta 2011 ja Moskovasta 2013 sekä Euroopan mestaruus Göteborgista 2006. Hän on parantanut kolmeen otteeseen lajin maailmanennätystä: 77,06 heinäkuussa 2005, 77,41 kesäkuussa 2006 ja 77,80 elokuussa 2006. Hänen nykyinen ennätyksensä on Moskovan MM-kisojen voittotulos 78,80. Beloborodova kärsi kahden vuoden dopingrangaistuksen heinäkuun 2007 ja heinäkuun 2009 välillä. Venäläisen päätähtäin on vuoden päästä käytävissä Rion olympialaisissa.

Venäläisten naisyleisurheilijoiden keskuudessa on vallinnut viime aikoina varsinainen vauvabuumi. Beloborodovan ohella maan arvokisavoittajista ainakin seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva, keihäänheittäjä Marija Abakumova, estejuoksija Julija Zaripova, seitsenottelija Tatjana Tsernova sekä pikajuoksijat Julija Gustsina ja Antonina Krivoshapka ovat hankkineet jälkikasvua vähän ajan sisään.

Lähde: Runners.ru
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta