Helsingin olympialaisten yhdysvaltalaissankari kuollut

Helsingin olympialaisten yhdysvaltalaissankari kuollut


Harri Piironen: 19.11.2015 22:52Yleisurheilu
Helsingin olympialaisten yhdysvaltalaissankari kuollut
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Yhdysvaltalainen kolminkertainen juoksulajien olympiavoittaja Malvin Whitfield on kuollut keskiviikkona Washingtonissa. Kuollessaan hän oli 91-vuotias.

Malvin "Mal" Whitfield saavutti 800 metrillä olympiakullan sekä Lontoossa 1948 että Helsingissä 1952. Lontoon olympialaisissa hän oli lisäksi voittamassa 4x400 metrin viestiä Yhdysvaltain joukkueessa. Himmeämmät olympiamitalit Whitfield nappasi Lontoossa 400 metrillä ja Helsingissa pitkässä viestissä. Whitfieldin ennätys 400 metrillä oli 45,9 (1953) ja 800 metrillä 1.47,9 (1953).

Mal Whitfield palveli Yhdysvaltain ilmavoimissa toisen maailmansodan aikana ja pysyi palveluksessa myös sodan jälkeen. Whitfield oli mukana Korean sodassa ja harjoitteli samaan aikaan Helsingin olympialaisiin. Urheilu-uransa jälkeen hän työskenteli Afrikassa erilaisten valmennusprojektien parissa.

Lähde: IAAF

Varaa kisamatka yleisurheilun MM-kisoihin Budapestiin!


Lähde yleisurheilun 2023 MM-kisoihin Budapestiin ja nauti kisatunnelmasta paikan päällä! Kannusta suomalaisia ja siivitä urheilijamme huippusuorituksiin!

Kokenut matkanjärjestäjä Kon-Tiki Sport Travel järjestää Budapestin MM-kisoihin kolme matkaa. Ensimmäinen matka kattaa koko kisarupeaman, toinen matka kisojen ensimmäisen puoliskon ja kolmas matka kisaviikon toisen puoliskon.

Kon-Tikin matkapaketitLue myösKatso kaikki uutiset