Henderson pituusfinaalin suosikki - karsintaan jäi kovia nimiä


Etusuora: 25.08.2015 09:28Yleisurheilu
Henderson pituusfinaalin suosikki - karsintaan jäi kovia nimiä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Kuten on niin useasti nähty, jätti pituuden karsinta tälläkin kertaa finaalista rannalle nipullisen kovia nimiä. Muun muassa Suomenkin kilpakenttiä kuluttanut maailmantilaston kakkonen (8,41) E-Afrikan Zarck Visser ei selvittänyt tietään finaaliin, kuten ei tehnyt myöskään maanmiehensä Rushwal Samaai (8,38). Karsinnan raadollisuuden sai todeta myös yksi kisan ennakkosuosikeista Yhdysvaltojen Marquis Dendy (8,39), jonka viimeinen karsintahyppy oli kilpailun pisin, mutta niukasti yliastuttu.


Sen sijaan, kisan voittoon pienimmän kertoimen omaava Jeff Henderson hoiti homman tyylillä. Mies piti karsintarajaa 8,15 pilkkanaan ja pomppasi ensimmäisellään 8,36 (+0,7). Yhdysvaltalainen on tuore Pan-Amerikan kisojen mestari, missä syntyi myös maailmankärkitulos 8,52. Mainittakoon, että samoissa kisoissa Henderson hyppäsi lievästi yliastutun hypyn, joka näytti silmämääräisesti lähes 9-metriseltä. Pekingin karsintahyppy oli miehen ensimmäinen kilpailu Pan-Amerikan kisojen jälkeen, joten vire näyttää säilyneen. Ei olisi kumma, jos Pekingin voittotulos nousisi hurjiin lukemiin.

Edellä mainittujen kärkinimien ollessa jo kotimatkalla, löytyy Hendersonin ensimmäisen MM-mitalin suurin uhkaaja Briteistä – Greg Rutherford. 28-vuotias olympiavoittaja on ponkaissut kaudella parhaimmillaan 8,35 ja ennätys on kivenkova 8,51 (2014). Myös miehen karsintahyppy 8,25 (+0,3) antoi viitteitä, että kunnossa ollaan.

Mitalitaisteluun mielii varmasti myös hallitseva maailmanmestari Venäjän Alexander Menkov (8,26). Kotiyleisön riemuksi tiensä finaaliin selvitti myös kolme kiinalaishyppääjää, joten meteliä varmasti riittää.

Pituuden finaali tiistaina kello 14.25.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta