Niko Anttola parhaana suomalaisena kahdeksas nuorten MM-hiihtojen avauspäivänä

Suomalaiset eivät yltäneet nuorten MM-hiihtojen avauspäivänä mitalitaistoon Norjan Lygnassa.
Etusuora: 22.02.2022 18:02Hiihto
Kuva: Tomi Mäkipää (Loru Creative, JWSC 2021)
Niko Anttola
Nuorten MM-hiihdot käynnistyivät tiistaina Norjan Lygnassa alle 20-vuotiaiden vapaan hiihtotavan yhteislähdöillä. Miesten 30 km kilpailuun Suomella oli jopa mitaliodotuksia, olihan Suomen joukkueessa mukana jo viime vuonna Vuokatin nuorten MM-hiihdoista peräti kolme mitalia kahminut Alexander Ståhlberg. Myös Niko Anttolalla uumoiltiin olevan edellytyksiä mitalitaistoon.

Anttola oli tänään kaksikosta terävämpi ja pysyi mitalitaistossa mukana reilut 20 km. Tämän jälkeen hän putosi venäläisnelikon vetäessä ja sijoittui lopulta kahdeksanneksi reilut 1,5 minuuttia kilpailun voittaneelle Venäjän Aleksandr Ivshinille hävinneenä. Venäjä otti kilpailussa Ivshinin johdolla peräti neloisvoiton.

Ståhlberg putosi kärkiporukasta puolimatkassa ja hiihti sijalle 13 vajaat kolme minuuttia kärjelle jääneenä. Muista suomalaisista Veeti Pyykkö oli kilpailun 19:s ja Konsta Mäntyvaara hiihti sijalle 46.

Suomalaisnaiset kaukana kärjestä

Aiemmin iltapäivällä hiihdetyn alle 20-vuotiaiden naisten 15 km (v) yhteislähtökilpailun voittoon hiihti Saksan Helen Hoffmann ennen Ruotsin Lisa Erikssonia ja Norjan Tuva Anine Brusveen-Jenseniä.

Hoffmanille mitali oli nuorten MM-tasolla toinen, sillä viime vuonna Vuokatissa hän voitti pronssia 15 km perinteisen hiihtotavan kilpailusta. Eriksson oli hopealla jo viime vuonna samaisessa kilpailussa ja juhli Vuokatissa myös MM-kultaa Ruotsin viestijoukkueen riveissä.

Suomalaisnaiset jäivät kisassa kauaksi kärjestä. Peppi Leppälä oli parhaana suomalaisena 37:s lähes neljä minuuttia kärjestä jääneenä.

Nuorten MM-hiihdot jatkuvat keskiviikkona U20-sarjan viesteillä. Alle 23-vuotiaat avaavat kisansa torstaina perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöillä.