Hiihtourheiluun oma Grand Slam -sarja – voittajalle jaossa historiallisen suuri rahapalkinto


Ensi kaudella Ski Classics –sarjan yhteyteen tulee uusi Grand Slam –sarja, joka koostuu neljästä klassikkokisasta.
Veijo Vaakanainen: 27.05.2020 13:19Hiihto
Hiihtourheiluun oma Grand Slam -sarja – voittajalle jaossa historiallisen suuri rahapalkinto
Jørgen Aukland Vasaloppet 2013. Kuva: Vasaloppet/Nisse Schmidt / CC BY
Pitkän matkan hiihdon Visma Ski Classics –sarjaan on tulossa ensi kaudelle uusi kilpailusarja nimeltään ”The Grand Classics”. Expressenin tietojen mukaan kyseessä on saman tyyppinen kilpailusarja kuin tenniksen Grand Slam –turnaukset ja kaikkien neljän klassikkokisan voitosta saman kauden aikana saa merkittävän rahapalkinnon.

The Grand Classics –sarjaan kuuluu neljä perinteistä pitkän matkan kilpailua, Vasaloppet, Marcialonga, Jizerska sekä Birkebeinerrettet. Visma Ski Classics –sarjan toimitusjohtaja David Nilsson vahvistaa Expressenin haastattelussa, että urheilija, joka pystyy voittamaan nämä neljä suurklassikkoa saman kauden aikana, saa historiallisen suuren palkintoshekin, jonka tarkka summa on vielä salaisuus. Expressenin tietojen mukaan summa liikkuu kuitenkin miljoonissa kruunuissa eli sadoissa tuhansissa euroissa.

Palkintoshekin lunastaminen ei kuitenkaan tulee olemaan helppoa, sillä toistaiseksi yksikään hiihtäjä ei vielä ole pystynyt tähän yhden kauden aikana. Lähimmäs ovat päässeet Sven-Åke Lundbäck kaudella 1981 ja Cristina Paluselli kausilla 2005 ja 2006, kun he molemmat pystyivät voittamaan kolme neljästä kilpailusta.

Lähde: expressen.se
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta