Hopeaa! Hilla Niemelä avasi Suomen mitalitilin nuorten MM-hiihdoissa Planicassa

Hilla Niemelä hiihti upeasti hopeaa alle 23-vuotiaiden MM-sprintissä Slovenian Planicassa.
Etusuora: 06.02.2024 15:24Hiihto
Kuva: Ruka Nordic (PTB-Creative)
Hilla Niemelä.

Ikaalisten Urheilijoiden 22-vuotias Hilla Niemelä vastasi päivän suomalaissuorituksesta nuorten MM-hiihdoissa Planicassa. Niemelä hiihti vahvasti toiseksi alle 23-vuotiaiden vapaan sprintissä. Kultaa voitti suuryllättäjänä Kanadan Sonjaa Schmidt, joka selvisi karsinnasta vaivoin erävaiheeseen sijalla 29.

Niemelä kukisti loppukirissä naisten maailmancupia kiertäneen Norjan Maria Hartz Mellingin, joka otti kilpailussa pronssia. Kultakaan ei jäänyt Niemelällä pitkän matkan päähän, sillä hän jäi Schmidtistä vain 0,48 sekuntia.

Niemelä nousi otsikoihin viime keväänä voittamalla Talviuniversiadeissa kultaa 5 km (p) väliaikalähdössä, takaa-ajossa ja viestissä. Niemelä jatkoi Suomen menestyskulkua U23-sarjan MM-sprintissä, sillä viime keväänä Kanadan Whistlerissä MM-kulta matkasi Jasmin Kähärän mukana Suomeen.

Miesten U23-sarjan MM-sprintissä suomalaisten ykkösnimi oli Emil Liekari, joka ylsi kilpailun välieriin. Epäonninen Liekari katkaisi sauvansa heti välierän startissa, eikä päässyt tosissaan taistelemaan finaalipaikasta, vaikka hiihtikin välierän vahvasti maaliin asti. Finaalissa Norja otti kaksoisvoiton Aleksander Elde Holmbön ja Matz William Jenssenin johdolla. Liekari oli lopputuloksissa 11:s.

Nuorten MM-hiihdot jatkuvat keskiviikkona alle 20-vuotiaiden 20 km (v) yhteislähdöillä. Torstaina on vuorossa samat matkat alle 23-vuotiaiden sarjassa. Suomalaisittain mitaliodotuksia on ainakin U23 miesten kisassa nousukuntoisen Niko Anttolan sekä maailmancupissa tällä kaudella jo säväyttäneen Vilma Ryytyn harteilla.

YLE Areena näyttää alle 23-vuotiaiden kilpailut suorina. Alle 20-vuotiaiden kilpailut näkyvät FIS:n livestream-palvelun kautta.