Hollannin supertähti teki ratkaisunsa - keskittyy jatkossa pikajuoksuun


Harri Piironen: 03.06.2015 16:00Yleisurheilu
Hollannin supertähti teki ratkaisunsa - keskittyy jatkossa pikajuoksuun
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Pikajuoksussa ja seitsenottelussa kansainvälisiin huippuihin lukeutuva hollantilainen Dafne Schippers (s. 1992) tiedotti keskiviikkona lähivuosien suunnitelmistaan. Kotikaupungissaan Utrechtissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Schippers ilmoitti tähtäävänsä pikajuoksijana Pekingin MM-kilpailuihin ja Rion olympialaisiin. Hän ei aio osallistua lähivuosien arvokilpailuissa seitsenotteluun.

Schippers hurjasteli toukokuussa Hengelossa 100 metrin Hollannin ennätykseksi huippuajan 10,94. Viime viikonloppuna hän kilpaili seitsenottelussa Itävallan Götzisissä, mutta joutui keskeyttämään urakkansa polvivamman takia ennen päätösmatkaa 800 metriä. Ennen keskeyttämistään Schippers oli reilusti edellä omissa nimissä olevaa Hollannin ennätystään 6545. Polvivamman hollantilainen oli saanut kilpailua edeltäneissä aitatreeneissä.

Hänen tarkoituksensa oli osallistua seitsenottelijana Pekingissä elokuussa käytäviin MM-kilpailuihin, mutta nämä suunnitelmat menivät nyt loukkaantumisen takia uusiksi. Polvivamma vaikeuttaa huomattavasti täysipainoisen seitsenottelun läpivientiä, mutta pikamatkoilla se ei aiheuta Schippersin mukaan liikaa harmia.

Schippers voitti viime kesänä Zürichissä Euroopan mestaruuden sekä 100 että 200 metrillä. Maaliskuussa Prahassa käydyissä EM-halleissa hollantilainen saavutti mestaruuden 60 metrillä. Seitsenottelussa Schippersin paras saavutus on Moskovan MM-kilpailuista 2013 irronnut pronssimitali. 200 metrillä naisen Hollannin ennätys on Zürichin EM-finaalissa syntynyt 22,03.

Lähde: Leichtathletik
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta