Hulvaton nostalgiavideo: Seppo Räty kisastudiossa olympiafinaalin jälkeen - "Jos fanikirjeessä ei ole sisällä rahaa, heitän sen uuniin välittömästi"


Takavuosien keihästähti Seppo Räty muistetaan arvokisamitaliensa lisäksi ikimuistoisista verbaalisista letkautuksistaan. YouTubeen vastottain ladattu video sisältää uusia helmiä Räty-sitaattien ystäville.
Etusuora: 25.03.2019 19:51Yleisurheilu
Hulvaton nostalgiavideo: Seppo Räty kisastudiossa olympiafinaalin jälkeen -
Seppo Räty fanien seassa.
Atlantan olympialaisiin 1996 vammoista kärsinyt Seppo Räty lähti tavoittelemaan kultamitalia mutta joutui tyytymään olympiapronssiin, joka oli tohmajärveläisen kolmas peräkkäinen himmeä olympiamitali.

Finaalia seuranneena päivänä Seppo saapui Ylen tv-studioon Petteri Ahomaan ja Anne Savelan (nyk. Sorainen) tentattavaksi. Ahomaa tiedusteli heti kärkeen keihäslegendalta, millaiset olivat olleet edellisillan mitalijuhlat.

- 17 hampurilaista, kuului Sepon vastaus.

Räty analysoi ja kommentoi studiossa finaalin parhaita heittojaan. Ahomaan mukaan Ylen työntekijät olivat selvittäneet, mitkä sanat Seppo karjuu ilmoille viimeisen heittonsa jälkeen, mutta ei suostunut paljastamaan asiaa tv-katsojille. Olympiafinaalin tv-ohjaaja näytti lähikuvia karjahtelevan Sepon kasvonilmeistä.

- Valokuvamalli, kommentoi Seppo ilmeikästä mylvintäänsä.

Juontajat tiedustelivat Rädyltä myös sitä, millaista fanipostia hänelle lähetetään. Seppo totesi, että postia tulee, mutta keihästähti ei ole asiasta kovinkaan kiinnostunut.

- Jos fanikirjeessä ei ole sisällä rahaa, heitän sen välittömästi uuniin. Ei niitä jaksa lukea.

Koti-Suomessa Rätyä odotti loma, jonka ohjelmassa oli muun muassa kalastelua. Keihäsharjoittelua ei ollut loppukesän suunnitelmissa.

- Ei sitä ole moneen vuoteen jaksanut enää treenata.

Kohdassa 9:40 Rädyn haastattelu heti finaalin jälkeen ja kohdassa 14:30 Räty Ylen studiossa finaalia seuranneena päivänä


Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta