Hurja mestaruusputki katkeaa - kuulatähti jää pois MM-kisoista


Harri Piironen: 05.08.2015 21:41Yleisurheilu
Hurja mestaruusputki katkeaa - kuulatähti jää pois MM-kisoista
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Uusiseelantilainen kuulantyöntäjä Valerie Adams (s. 1984) ei kilpaile kuun lopussa Pekingissä käytävissä maailmanmestaruuskilpailuissa. Hän ilmoitti asiasta keskiviikkona Instagram-tilillään.

Adamsin mukaan hänen viime syksynä leikattu kyynärpäänsä ei ole parantunut toivottua vauhtia, eikä hän ole mielestään valmis osallistumaan MM-kilpailuihin. Lisäksi uusiseelantilaisella on ongelmia oikean polvensa kanssa. Adams osallistui heinäkuun aikana neljään kilpailuun. Hänen kauden paras tuloksensa on 18,79 Pariisin Timanttiliigan osakilpailusta heinäkuun alusta.

Adamsin poisjäänti tarkoittaa huiman mestaruusputken katkeamista, sillä nainen on voittanut neljä viimeisintä kuulantyönnön maailmanmestaruutta. Hän on ainoa neljään henkilökohtaiseen ulkoratojen maailmanmestaruuten samassa lajissa kyennyt nainen. Lisäksi Adams on lajin olympiavoittaja Pekingistä 2008 ja Lontoosta 2012 sekä kolminkertainen hallimaailmanmestari. Hänen ennätyksensä on Daegun MM-finaalissa 2011 työnnetty 21,24. Adams voitti 56 peräkkäistä kuulakilpailua vuosina 2010-2014.

Naisten kuulantyönnön tämän kauden tilastokärki on ennätyksensä 20,77 toukokuussa Pekingissä pukannut Saksan Christina Schwanitz. Yli 20 metrin ovat päässeet myös Kiinan Gong Lijiao (20,34) ja Yhdysvaltain Michelle Carter (20,12). Adamsin kauden paras 18,79 riittää vuositilastossa sijaan 12.

 
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta