IAAF:n päätös lähestyy - nouseeko O-P Karjalainen MM-pronssille?


Etusuora: 23.03.2015 22:05Yleisurheilu
IAAF:n päätös lähestyy - nouseeko O-P Karjalainen MM-pronssille?
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Helsingin 2005 MM-kisojen dopingnäytteitä testattiin uudelleen uusimman teknologian avulla vuonna 2013. Testatuista näytteistä kuudesta löytyi epäselvyyksiä, joiden haltijoista viisi on jo asetettu kilpailukieltoon. Ainoa tuomiotaan odottava näyte on valkovenäläisen Vadim Devjatovskin, johon urheilun kansainväliseltä vetoomustuomioistuimelta odotetaan ratkaisua lähiaikoina.

[caption id="attachment_1826" align="alignleft" width="177"]Olli-Pekka Karjalainen Olli-Pekka Karjalainen[/caption]

Devjatovskin käryn mahdollinen vahvistus tarkottaisi Olli-Pekka Karjalaiselle MM-pronssia Helsingistä. Karjalainen sijoittui Helsingissä viidenneksi, mutta toisen valkovenäläisen Ivan Tihonin käryn myötä Karjalainen on tällä hetkellä sijalla neljä. Devjatovskilla on ainakin toistaiseksi hallussaan Helsingistä hopeamitali.


IAAF on ottanut myös kantaa Devjatovskin paikkaan Valko-Venäjän yleisurheiluliiton puheenjohtajana.
- Devjatovski on epäiltynä dopinginkäytöstä, emme pidä että hän toimii Valko-Venäjän yleisurheiluliitossa, kertoo IAAF:n tiedottaja Nick Davies.

Devjatovski on kärähtänyt dopingista myös vuoden 2000 olympialaisissa. Häntä uhkaa elinikäinen toimintakielto urheilusta, mikäli toinenkin käry vahvistuu. Devjatovski on kertonut valittavansa mahdollisesta tuomiosta.

Karjalainen on jo kertaalleen kohentanut sijoitustaan dopingkäryjen myötä. Vuoden 2006 EM-kisoissa Karjalainen sijoittui toiseksi, mutta Tihonin käryn vahvistuttua Karjalainen kruunattiin Euroopan mestariksi viime vuonna.

washingtonpost.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta