Iivo vs. Kläbo - Mestarit iskevät yhteen kolmen päivän rullahiihtotapahtumassa Norjassa


Iivo Niskanen mittaa Johannes Høsflot Klæbon ja muiden Norjan kärkinimien kesäkunnon 25.-27.8. Norjassa järjestettävässä Toppidrettsveka-rullahiihtotapahtumassa.
Etusuora: 25.08.2022 12:43Hiihto
Iivo vs. Kläbo - Mestarit iskevät yhteen kolmen päivän rullahiihtotapahtumassa Norjassa
Iivo Niskanen
Iivo Niskanen osallistuu 25.-27.8. Norjan Hitrassa, Auressa ja Trondheimissa järjestettävään kolmepäiväiseen Toppidrettsveka-rullahiihtotapahtumaan. Kilpailu koostuu neljästä osuudesta. Kilpailemisen lisäksi Niskanen pääsee Norjan reissullaan tutustumaan hiihdon MM-kisojen vuoden 2025 kisaisännän Trondheimin maastoihin.

Avauspäivänä torstaina hiihdetään 54 km yhteislähtökilpailu perinteisellä hiihtotavalla. Perjantaina vuorossa on perinteisen hiihtotavan 1,5 km sprintti. Miesten kilpailu huipentuu lauantaina 15 km vapaan väliaikalähtökilpailuun ja 10 km perinteisen hiihtotavan takaa-ajoon. Naiset hiihtävät lauantaina 10 ja 5 kilometriä.

Niskasen vastus Norjassa on huippuluokkaa, sillä kilpailussa on mukana koko Norjan hiihtokerma Johannes Høsflot Klæbon, Erik Valnesin, Martin Nyengetin ja Emil Iversenin johdolla. Mielenkiintoa kilpailuun tuo myös paluuta kilpaladuilla pitkien matkojen Ski Classics -sarjan kautta tekevä 36-vuotias hiihtolegenda Petter Northug.Niskanen ja norjalaisten lisäksi miesten kisassa on mukana tukku tuttuja nimiä hiihdon huipulta kuten ranskalaiset Maurice Manificat ja Richard Jouve. Niskasen lisäksi Toppidrettsvekalla hiihtävät suomalaisista Petteri Koivisto ja Nico Bennert. Yhteensä miesten kisassa on mukana 103 hiihtäjää.

Naisten 22 hiihtäjän kilpailun ykkösnimi on Ruotsin Frida Karlsson. Häntä haastavat muun muassa Ranskan Delphine Claudel sekä Norjan Anne Kjersti Kalvå ja Lotta Udnes Weng. Suomalaisnaisia ei ole mukana kisassa.

Kilpailut näkyvät NRK:n suoratoistopalvelusta, mutta lähetysten näkyminen Suomessa on epävarmaa. Löydät livestream- ja livetuloslinkit alapuolelta. Avausosuus käynnistyy torstaina kello 19.20 Suomen aikaa.Katso myös:
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta