Iivo Niskanen taisteli toiseksi Val di Fiemmen 15 kilometrillä

Iivo Niskanen oli voittotaistossa Tour de Skin viidennellä osuudella Val di Fiemmessä.
Etusuora: 03.01.2022 16:46Hiihto
Kuva: Teemu Moisio (Ruka Nordic -kuvapankki)
Iivo Niskanen.
Miesten Tour de Skin viidennellä etapilla 15 km (p) yhteislähdössä nähtiin reipasta menoa, kun Iivo Niskanen ja Johannes Hösflöt Kläbo löivät kaasun pohjaan kisan puolivälissä ja pääsivät muilta karkuun. Kaksikko matkasi yhdessä, kunnes Kläbo pystyi karistamaan Niskasen kannoiltaan ja hiihti mykistävään voittoon.

Niskanen sinnitteli kisan kakkoseksi 20 sekuntia Kläbon perässä ennen Venäjän Aleksei Chervotkinista. Kokonaiskilpailussa Niskanen nousi kolmanneksi. Eroa ylivoimaisessa johdossa hiihtävään Kläboon on lähes kolme minuuttia. Kokonaiskisan kakkonen Venäjän Aleksander Bolshunov jäi maanantain kisassa viidenneksi ja on Kläboa jäljessä kokonaiskilpailussa jo kaksi minuuttia.

Perttu Hyvärinen ja Remi Lindholm hiihtivät kiertueen parhaat kisansa. Hyvärinen oli mainiosti kisan 11:s ja Lindholm hiihti sijalle 21. Ville Ahonen oli kilpailun 38:s.

Tour de Skin päätösetappi Alpe Cermisin loppunousu käynnistyy miesten osalta tiistaina 4.1. klo 16.25.