Ilta-Sanomat: Neziri vaihtaa valmentajaa


Etusuora: 21.06.2017 20:01Yleisurheilu
Ilta-Sanomat: Neziri vaihtaa valmentajaa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
[caption id="attachment_8017" align="aligncenter" width="421"] Olavi Kaljunen / Trackpic[/caption]

Pika-aitojen SE-naisen Nooralotta Nezirin alkukausi on ollut vaikea. Viime vuonna parhaimmillaan 12,81 juosseen aituritähden kauden paras on Paavo Nurmen kisoissa syntynyt 13,41. Keskiviikkona kerrottiinkin, että Neziri keskittyy harjoitteluun ja jättää juhannuksena kilpailtavat Euroopan joukkuemestaruuskilpailut väliin. Ilta-Sanomien mukaan Nezirin ja valmentaja Jussi Ihamäen yhteistyö on päättymässä.

Neziri ja Ihamäki joutuivat maanantaina kohun keskelle, kun Iltalehti julkaisi jutun, jossa Ihamäki kommentoi valmennettavansa alkukautta kriittisesti. Ihamäki kommentoi myöhemmin, että hänen kommenttinsa oli irrotettu asiayhteydestä. Nezirin managerin Jukka Virtasen mukaan urheilijan keskittyminen on häiriintynyt kohun vuoksi, mikä on suurin syy Vaasan kilpailun väliin jäämiseen. Manageri ei halunnut kommentoida valmentajatilannetta medialle.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Nezirin uusi valmentaja on kokenut pikajuoksuvalmentaja Petteri Jouste. Hän toimii Nezirin valmennuskonsulttina syksyyn, minkä jälkeen tilannetta katsotaan uudelleen. Jouste toimi pitkään SUL:n lajivalmentajana ja hänen henkilökohtaisia valmennettaviaan ovat olleet mm. Johanna Manninen ja Hanna-Maari Latvala.

Porilainen Ihamäki on valmentanut Neziriä yli kymmenen vuotta. SUL:n nuorten olympiavalmentajaksi vuodenvaihteessa valittu Ihamäki valmentaa Suomen huippuaitureista myös Lotta Haralaa ja Viivi Lehikoista. Harala juoksee Nezirin tilalla pika-aidat juhannuksen EM-joukkuekisoissa.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta