Markus Vuorela Imatran FIS-hiihtojen suomalaisvoittaja

Imatralla hiihdettiin viikonloppuna vapaan ja perinteisen tyylin FIS Kylpylähiihdot. Lauantaina mentiin japanilaiskomennossa, mutta sunnuntaina Jämin Jänteen Markus Vuorela toi viikonlopun pääsarjojen ainoan suomalaisvoiton.
Etusuora: 09.12.2018 17:52Hiihto
Lauantaina Imatralla kilpailtiin viikonloppuna tulevien hiihdon Suomen Cupin ja SM-kisojen laduilla perinteisen tyylin väliaikalähdöissä. Naisten 5 km kilpailussa kovinta vauhtia piti Japanin 18-vuotias Rin Sobue. Kakkoseksi hiihto Viron 20-vuotias Mariel Merilii Pulles 5,7 sekuntia voittajalle hävinneenä. Kisan paras suomalainen oli kolmanneksi hiihtänyt Kymin Koskenpoikien Nea Katajala 8,7 sekuntia kärjestä jääneenä.

Miesten 10 km perinteisen kilpailu oli japanilaisten täydellistä hallintaa, sillä kolme kärkisijaa matkasi nousevan auringon maahan. Voiton vei Akihito Uda 12 sekunnin erolla 19-vuotiaaseen Haruki Yamasitaan. Kolmanneksi sijoittui 18-vuotias Yusei Tonozuka 19,5 sekuntia voittajalle hävinneenä. Kilpailun paras suomalainen oli neljänneksi sijoittunut kotiladuillaan hiihtänyt Imatran Urheilijoiden Ville Ahonen.

Sunnuntain kisaohjelmassa oli naisten 10 km ja miesten 15 km vapaan tyylin väliaikalähdöt. Naisten kisassa paras oli Kontiolahden Urheilijoita edustava valkovenäläinen Nastassia Kinnunen. Kinnunen (os. Dubarezava) on olympiatason urheilija, sillä hän osallistui vuonna 2010 Vancouverin olympialaisiin. Hän sijoittui tällöin Valko-Venäjän viestijoukkueeessa sijalle 11. Henkilökohtaisissa kilpailuissa hänen paras olympiasijoituksensa oli 42. Imatran kympillä toiseksi sijoittui Siilinjärven Hiihtoseuran Johanna Ukkola, joka hävisi voittajalle 15 sekuntia. Kärkikaksikko oli kisassa suvereeni, sillä kolmanneksi sijoittunut Noormarkun Nopsan Sanna Markkanen jäi voittajasta jo 52 sekuntia.

Miesten 15 km vapaan tyylin kilpailussa Jämin Jänteen Markus Vuorela näytti isännän otteita. Hän päihitti toiseksi tulleen Skiteam 105:n Aleksi Parttimaan 23,6 sekunnilla. Juniori-ikäiset Armenian Mikayel Mikayelyan oli kolmas 27,1 sekuntia kärjestä ja Viron Martin Himma neljäs 38,3 sekuntia voittajaa hitaampana.