Inga Linna hakee SE-heittoa uudessa valmennuksessa


Etusuora: 20.10.2016 18:44Yleisurheilu
Inga Linna hakee SE-heittoa uudessa valmennuksessa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Moukarinheiton kaksinkertainen Suomen mestari Inga Linna on aloittanut uuden harjoituskauden Anssi Mäkisen ohjauksessa. Riihimäen Kiskon heittäjä muutti vuosi sitten Tampereelle, mikä teki haastavaksi yhteistyön nurmijärveläisen valmentajan Hannu Rinnekarin kanssa. Rinnekari säilyy kuitenkin edelleen Linnan taustatukena.

- Kilpailukauden jälkeen katsoin, että kaipaan valmentajaa mukaan päivittäiseen harjoitteluun. Haluan kuitenkin pitää myös Hannun tässä mukana. Hän tuntee minut paremmin kuin kukaan, Linna toteaa.

21-vuotias Linna heitti kesällä tasaisesti, mutta kauden paras 67,40 tuli jo toukokuussa. Amsterdamin EM-karsinnassa heinäkuussa tuli 16:s sija tuloksella 66,53 ja uran toinen Suomen mestaruus irtosi elokuussa lekan lennettyä 67,15. Ennätyslukemat 68,25 syntyivät viime vuoden moukarikarnevaaleilla.

Ensi vuonna edessä ovat 22-vuotiaiden EM-kisat Puolassa, jonne Linna lähtee mitalitavoittein. Menestyminen on mahdollista myös elokuisissa Universiadeissa Taiwanissa. Tuloksellisesti Linnan tavoitteena on ylittää 70 metriä ja siirtää historiaan Mia Strömmerin 15 vuoden ikäinen Suomen ennätys 69,63. Tällöin myös paikka Lontoon MM-kisoissa olisi saavutettavissa.

Lisämetrejä Linna ja Mäkinen hakevat panostamalla harjoittelun rytmitykseen ja laatuun.

- Heitin viime harjoituskaudella aika paljon yksin, minkä vuoksi harjoittelin liikaa ja menin loputtomaan jumiin. Nyt tarkoitus on vähentää harjoittelun määrää ja keskittyä laatuun, Linna sanoo.

- Linnalla on erinomaisesti rakennettu pohja: hän on harjoitellut paljon ja tykkää harjoittelemisesta. Panostamalla harjoittelun rytmittämiseen ja suunnitteluun voidaan hakea metrejä tulokseen. Tämä on iso haaste minulle, Mäkinen tunnustaa.

Anssi Mäkisen menestynein valmennettava on ollut EM-kisojen kiekonheitossa 2014 seitsemänneksi sijoittunut Sanna Kämäräinen, jonka valmentajana Mäkinen toimi viime syksyyn asti. Hän on toiminut myös kiekonheiton lajivalmentajana Suomen Urheiluliitossa, mutta on valmentanut kaikkien heittolajien edustajia.

(Yleisurheilu.fi)
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta