Iso-Britannia on moukarinheiton kärkimaita - Tuore maailmanmestari Jake Norris osoitus tästä


Jake Norris on Iso-Britannian seuraava suurnimi moukarinheitossa.
Joel Sippola: 13.07.2018 19:50Yleisurheilu
Iso-Britannia on moukarinheiton kärkimaita - Tuore maailmanmestari Jake Norris osoitus tästä
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Miesten moukarin nuorten maailmanmestari Jake Norris on äitynyt tämän kesän aikana ennätysvireeseen. Nimittäin ennen Tampereen kisoja hän oli nakannut Iso-Britannian nuorten ennätyksen 80,45.

Nuorten MM-finaalissa hän ylitti tuon tuloksen kahteen kertaan. Voittotulos ja maan nuorten ennätys kirjataan nyt lukemin 80,65 . Alle 20-vuotiaiden sarjassa käytetään kuuden kilon moukaria.

Päivä oli maalle muutenkin vahva, sillä Niah Emerson voitti naisten 7-ottelun ja maan sprintterit nappasivat kaksoivoiton miesten 200 metrillä.

– Tämä mestaruus tuntuu mahtavalta. Olen tosi tyytväinen ennätyksestä, sillä sitä ei tapahdu kovin usein.

Ennen neljännen kierroksen ennätystulostaan hän tuskaili heittonsa kanssa. Esimerkiksi ensimmäisellään britti ei saanut lainkaan tulosta.

– Olin aluksi tosi hermostunut, koska minulla oli paljon odotuksia itseni suhteen.
Ainesta isoksi moukarimaaksi

Iso-Britannia on menossa tällä hetkellä tietynlainen moukaribuumi. Rion olympiapronssimitalisti Sophie Hitchon on naisen puolella lajin kärkiheittäjiä.

Vuonna 1999 syntynyttä Norrisia kuusi vuotta vanhempi Nick Miller paiskasi kevään kansainyhteisön kisoissa vomiesten välineellä voittoon Iso-Britannian ennätyksen 80,26.

Miller on Berliinin EM-kisoissa potentiaalinen mitaliehdokas. Norris näkee, että laji herättää koko ajan enemmän ja enemmän kiinnostusta Isossa-Britanniassa.

– Suosio muuttuu koko ajan hullummaksi, ja ihmisiä tulee lajin pariin lisää Uskon, että moukari tulee olemaan seuraavien vuosien aikana vielä isompi juttu.

20:58 Lisätty tieto kuuden kilon moukarista.

21:32: Päivitetty Iso-Britannian mitalitilannetta
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta