Iso yleisurheilupomo kohun keskellä - nimitteli tytärtään testanneita dopingviranomaisia


Kansainvälisen yleisurheiluliiton varapuheenjohtaja Ximena Restrepo on ajautunut kohun keskelle Etelä-Amerikassa.
Etusuora: 04.01.2024 08:21Yleisurheilu
Iso yleisurheilupomo kohun keskellä - nimitteli tytärtään testanneita dopingviranomaisia
Kuva: Trackpic
Kuvituskuva.
Kolumbian edustajana 400 metrin olympiapronssin Barcelonassa 1992 saavuttaneen Ximena Restrepon tytär Martina Weil voitti samassa lajissa mestaruuden marraskuussa 2023 Chilen pääkaupungissa Santiagossa käydyissä Pan-Amerikan kisoissa. Martina Weilin isä on kuudenneksi kuulantyönnössä Soulin olympialaisissa 1988 sijoittunut chileläinen Gert Weil.Nyt Restrepon käyttäytymisestä syksyn Pan-Amerikan kisoissa on kantautunut ilkeitä tarinoita.

Kun Chileä edustava Martina Weil oli voittanut 400 metrin kisan, hän joutui 16 muun urheilijan kanssa kanssa dopingtestiin. Juoksija antoi näytteensä onnistuneesti ja oli jo poistumassa testauspaikalta, kunnes Restrepo saapui näytteenantotilaan.

Kansainvälisen Yleisurheiluliiton varapuheenjohtaja alkoi syyttää äänekkäästi paikalla olleita dopingtestaajia viivästelystä, jollaista ei ollut tapahtunut hänen omina kilpailuvuosinaan. Kun Restrepo kuuli, että Weil oli joutunut antamaan näytteen virtsan lisäksi myös verestä, syytti hän huutaen testaajia tyttärensä silpomisesta.Välikohtauksen huipentumana Restrepo nimitteli poliisin kertomuksen mukaan dopingtestaajia "huoranpenikoiksi" (Son of the bitch). Tämän jälkeen ilman asianmukaista kulkulupaa paikalle saapunut urheilupomo poistettiin paikalta.

Restrepoa syytetään myös rasistisesta käytöksestä, joka kohdistui Chilen naisten 4 × 400 metrin joukkueessa Pan-Amerikan kisoissa juosseeseen Berdine Castilloon. Restrepon väitetään yrittäneen estää mustaihoisen Castillon osallistumisen viestiin, jossa kuudetta sijaa oli saavuttamassa Chilelle myös urheilujohtajan oma tytär Weil.

Lähteet: Latercera & Latercera


Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta