Jamaikalainen 400 metrin olympiahopeamitalisti hakee Bahrainin edustusoikeutta


Etusuora: 21.07.2015 13:52Yleisurheilu
Jamaikalainen 400 metrin olympiahopeamitalisti hakee Bahrainin edustusoikeutta
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Bahrainin yleisurheilun arvokisamenestys on pitkälti pohjautunut afrikkalaissyntyisten urheilijoiden kansalaisuuden vaihtoon. Esimerkiksi maan kaikki viisi MM-kultamitalia ovat tulleet kansalaisuuden vaihtaneilta urheilijoilta; Marokkolaissyntyinen Rashid Ramzi (kaksi kultaa), etiopialaissyntyinen Maryam Yusuf Jamal (kaksi kultaa) ja Keniasta kotoisin oleva Yusuf Saad Kamel (yksi kulta). Nyt trackalerts.com-sivuston mukaan Bahrainin edustusoikeutta hakee kolme kovan luokan jamaikalaispikajuoksijaa.

Sivuston mukaan hakijoiden joukossa on naisten 400 metrillä olympiahopeaa vuonna 2008 saavuttanut Shericka Williams ja miespikajuoksijat Andrew Fischer ja Kemarley Brown. Williamsin 400 metrin ennätys on hurja 49,32 vuodelta 2009. Samana vuonna hän nappasi MM-hopeaa Berliinistä. Fisher ja Brown ovat molemmat tykittäneet satasen alle 10 sekuntiin.

Kysymyksessä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta kun öljyvaltion veri vetää jamaikalaisurheilijoita puoleensa. Vuonna 2005 kovan luokan 400 metrin juoksija Brandon Simpson siirtyi Bahrainin väreihin.

trackalerts.com
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta