Jamaikalaisjuniorit juoksivat kovia aikoja 100 metrillä keskiviikkona


Nuori Bouwahjgie Nkrumie kipitti 100 metriä kovaan aikaan Jamaikalla keskiviikkona.
Etusuora: 30.03.2023 13:18Yleisurheilu
Jamaikalaisjuniorit juoksivat kovia aikoja 100 metrillä keskiviikkona
Kuva: Olavi Kaljunen / Trackpic
Bouwahjgie Nkrumie säväytti keskiiviikkoiltana Jamaikalla juoksemalla 100 metriä aikaan 9,99. Tulos syntyi Jamaikan poikien ja tyttöjen mestaruuskisoissa.

Aika ei itsessään ole vielä mitenkään hirmuinen, mutta Nkrumiella on ikää vain rapiat 19 vuotta. Näin ollen Nkrumiesta tuli kautta aikain kolmas juniori, joka on juossut sallituissa oloissa satasen alle 10 sekuntia. Aika on myös maan alle 20-vuotiaiden ennätys. Jamaikalaisjuniorin edellinen ennätys oli niin ikään kova – 10,02 viime kesältä.

Alle 20-vuotiaiden maailmanennätys on Letsile Tebogon 9,91 (2022).

Nkrumien juoksun arvoa nostattaa, että mies vilkuili viimiset 20 metriä sivuilleen.

Maailman kauden kärkiaikaa pitää hallussaan Etelä-Afrikan Akani Simbine, joka juoksi torstaina aamupäivällä 100 metriä 9,98 maansa mestaruuskisojen alkuerissä.

Nkrumien kanssa samoissa kisoissa myös naisten puolella nähtiin hurjaa menoa, kun Alana Reid kellotti 100 metrillä maalleen uuden junioreiden ennätyksen 10,92. Aika on historian viidenneksi kovin junioritulos maailmassa ja tämän kauden maailman kärkitulos. Kaikkien aikojen kovinta kyytiä 19-vuotiaiden sarjassa on luukuttanut Sha´Carri Richardson 10,75.

Reidin edellinen ennätys oli 11,22 (2022), joten keskiviikkona juostu aika on hämmästyttävän kova. Reid oli täyttänyt tammikuussa vasta 18 vuotta.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta