Jamaikan kultaviestijoukkueen luottolenkki Kerron Stewart nähdään Turussa


Kauden kovin kotimainen yleisurheilukilpailu Paavo Nurmi Games tekee tuloaan. Turun yleisurheilupyhätössä kilpaillaan 5.6. erittäin nimekäs kilpailu, kun lukuisat maailmantähdet saapuvat huudattamaan turkulaisyleisöä.
Etusuora: 19.05.2018 17:07Yleisurheilu
Jamaikan kultaviestijoukkueen luottolenkki Kerron Stewart nähdään Turussa
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Paavo Nurmi Games on jo julkaissut muutamien lajien urheilijoita, joista viimeisimpänä naisten 200 metrin juoksijat.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin tällä viikolla, että kisoihin saapuu 400 metrin aitojen maailmanmestari Bershawn Jackson. Pika-aidoissa nähdään kovia nimiä, kuten Sergei Shubenkov ja Pascal Martinot-Lagarde. Miesten 200 metrillä Samuel Purola pääsee todella kovaan kyytiin, kun viivalla nähdään matkan hallitseva MM-voittaja Rami Guliyev. Luonnollisesti mukana on myös keihäänheiton eliitti.

Kuitenkin arvokisamitalien määrällä mitattuna menestynein julkistettu urheilija on ainakin toistaiseksi Kerron Stewart, joka juoksee Turussa 200 metriä. Jamaikalaisella on vyöllään peräti kuusi MM- ja olympiatason viestimitalia. Jamaikan kanssa hän ylsi maailmanmestaruuteen vuosina 2009, 2013 ja 2015. Viimeisen kymmenen vuoden aikana hän on ollut joukkueen vakiokalustoa sprintteritähti Shelly-Ann Frazer Prycen ohella.

Henkilökohtaiset olympiamitalit hän saavutti vuonna 2008 (100 metriä hopeaa ja 200 metriä pronssia), sekä MM-hopean hän nappasi sataselta vuonna 2009.

Stewartin 100 metrin ennätys on hirmuinen 10,75 (2009), joka on koko 2000-luvun viidenneksi nopein aika. Edellinen pikajuoksija, joka on olympiamitalin voiton jälkeen esiintynyt Suomen maaperällä on Justin Gatlin, joka kilpaili Joensuussa vuonna 2010.

Stewartin lisäksi vauhtia 200 metrille tulee tarjoilemaan Saksan Rebekka Haase, joka on parhaimmillaan juossut 100 ja 200 metriä aikoihin 11,07 ja 22,76. Mukana on myös viime vuoden alle 23-vuotiaiden Euroopan mestari Finette Agyapong. Britti kilpaili myös kevään Kansanyhteisön kisoissa Britannian joukkueessa.

Paavo Nurmi Games tulee julkistamaan kaikki kisojen urheilijat ensi viikolla.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta