Japani kasvattamassa rajun yleisurheilujoukkueen kotiolympialaisiin - eiliset ennätysmurskajaiset antoivat viitteitä tulevasta


Japanissa käytiin eilen hurjatasoinen pituuskisa ja maan ennätykset laitettiin säpäleiksi myös pika-aidoissa.
Etusuora: 18.08.2019 12:47Yleisurheilu
Japani kasvattamassa rajun yleisurheilujoukkueen kotiolympialaisiin - eiliset ennätysmurskajaiset antoivat viitteitä tulevasta
Ensi kesänä olympialaisia isännöivä Japani on varautumassa kotikisoihin kasvattamalla joukon mitaliehdokkaita yleisurheiluun.

Eilen Fukuissa käydyissä kilpailuissa laitettiin Japanin ennätyksiä joukolla uusiksi. Kisojen kirkkain helmi oli miesten pituus, jonka voitti Shontaro Shiroyama (s. 1995) uudella Japanin ennätyksellä 840. Aiempi maan ennätys oli Masaki Morinagan 825 vuodelta 1992. Shiroyaman ennätys ennen eilistä oli 801 vuodelta 2016, joten oma ennätys kohentui peräti 39 senttiä.

Toiseksi kisassa sijoittui Yuki Hashioka (s. 1999) ennätyksellään 832 ja kolmanneksi Hibiki Tsuha (s. 1998) niin ikään ennätyksellään 823.

Miesten pika-aitojen ykkönen Fukuissa oli Shun-ya Takayama ajalla 13,25, jolla hän kohensi omaa Japanin ennätystään 0,05 sekuntia. Myös Suomen tämän hetken mahtilajiin naisten pika-aitoihin saattaa kasvaa ensi kesään mennessä kova japanilaistekijä, sillä Asuka Terada kellotti lajissa maan ennätyksen 13,00.

Katso Shiroyaman 840 Japanin ennätysleiskautus:Katso myös: Fukuin kisojen tulokset
Kaupallinen yhteistyö

Verge Motorcycles on sähkömoottoripyöräilyn tulevaisuus! Verge suunnittelee, kehittää, rakentaa ja myy innovatiivisia sähköisiä moottoripyöriä. Vergellä on nyt käynnissä rahoituskierros kasvusijoituspalvelu Springvest Oyj:n kautta. Tutustu Vergeen ja sijoita sähköistyvään liikenteeseen!