Jelena Isinbajeva tähyää kolmanteen olympiakultaan


Etusuora: 05.04.2015 19:56Yleisurheilu
Jelena Isinbajeva tähyää kolmanteen olympiakultaan
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Seiväshyppytähti Jelena Isinbajeva suunnittelee jättävänsä kilpakentät ikimuistoisella tavalla.

Isinbajeva voitti vuonna 2013 kolmannen maailmanmestaruutensa kotiyleisönsä edessä ja vetäytyi tämän jälkeen kilpakentiltä. Seuraavana vuonna Isinbajeva synnytti esikoisensa sekä asteli alttarille yhdessä keihäänheittäjä Nikita Petinovin kanssa. Nyt kilpakentille paluuta tekevä venäläistähti valoittaa suunnitelmiaan paluulle.

Alkavalla yleisurheilukaudella Isinbajevan ei ole tarkoitus kisata, vaan keskittyä fysiikkansa parantamiseen. Sen sijaan olympiavuodelle ME-nainen on asettanut asianmukaisia tavoitteita.
- Tähtään maailmanennätykseen ja olympiakultaan, mikäli päätämme panostaa täysillä Rioon, Isinbajeva täräyttää Bolshoy magazinelle. 


Isinbajevalle ei kuitenkaan riitä pelkkä olympiakulta, vaan jättääkseen jälkensä pitkäksi aikaa yleisurheilun historiaan, tähtää hän samalla nykyisen maailmanennätyksen (506) parantamiseen.
- Haaveilen myös 5.10 ylityksestä, mutta toisaalta epäilen, että 5.15 on naishyppääjille maksimikorkeus, Isinbajeva kertoo.

Isinbajeva palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi olympiakultaa (2004, 2008), kolme maailmanmestaruutta (2005, 2007, 2013) ja EM-kulta (2006). Lisäksi venäläistähti on tehnyt lukuisia ylityksiä ME-korkeudesta.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta