Johannes Thingnes Bø tavoittelee lauantaina hämmästyttävää ennätystä


Norjan ampumahiihtotähti Johannes Thingnes Bø on ollut jälleen vakuuttavassa iskussa Nove Meston MM-kisoissa.
Etusuora: 16.02.2024 19:42Ampumahiihto
Johannes Thingnes Bø tavoittelee lauantaina hämmästyttävää ennätystä
Kuva: Julia Niiranen.
Johannes Bö.
Johannes Thingnes Bø, 30, on osallistunut Nove Mestossa viiteen lajiin, joista jokaisesta on irronut mitali norjalaiselle: kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Huomenna lauantaina Bø osallistuu miesten 4 x 7,5 kilometrin viestiin, jossa Norja on luonnollisesti vahva voittajasuosikki.Jos Norjan miehet yltävät huomisen viestissä palkintopallille, saavuttaa Johannes Thingnes Bø mitalin jo peräti 15 arvokisastartissaan putkeen.

Bø on viimeksi jäänyt ilman mitalia arvokisastartissa Pekingin vuoden 2022 olympialaisten 15 kilometrin takaa-ajossa, jossa hän saapui maaliin viidentenä. Oberhofin viime talven MM-kisoissa hän ylsi mitaleille jokaisessa seitsemässä lajissa.

Jos Bø nähdään huomenna palkintopallilla, ottaa hän yksin haltuunsa ennätyksen peräkkäisten arvokisamitaliin päättyneiden starttien määrässä. Saksan Laura Dahlmeier ylsi myös mitaleille 14 peräkkäisessä arvokisastartissaan vuosina 2016 - 2018.

Kaikkiaan Bø on saavuttanut urallaan jo 44 arvokisamitalia vuosina 2015 - 2024.

Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta