Jussi Kanervo aitoi EM-rajan alle - myös Kupittaalla hätyyteltiin EM-rajoja


Etusuora: 28.02.2015 18:58Yleisurheilu
Jussi Kanervo aitoi EM-rajan alle - myös Kupittaalla hätyyteltiin EM-rajoja
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Rapakon toisella puolella yliopistosarjan kilpailuissa Jussi Kanervo aitoi 60 metrin alkuerissä ajan 7,77. Aika on Suomen kautta aikain kahdeksanneksi kovin hallitulos ja alittaa myös SUL:n asettaman tulosrajan Prahan EM-kilpailuihin. Kanervon edellinen ennätys oli 7,83.

Kanervo oli alkueränsä toinen. Voittoon hurjasteli Omar McLeodin ajalla 7,64. Finaali juostaan Suomen aikaa ensi yönä.

Turun Kupittaalla Jyväskylän Kenttäurheilijoiden pituushyppääjä Emmi Mäkinen ponkaisi sisäradoilla pisimmän suomalaishypyn 12 vuoteen – 634!

Mäkinen tavoitteli 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa paikkaa Prahan EM-kilpailuihin, mutta hyppy jäi uupuman vaivaiset kuusi senttiä EM-tulosrajasta. Se ei kuitenkaan Mäkistä suuremmin harmittanut.


- Ajattelin, että EM-kisoihin olisi ollut kiva päästä, mutta se olisi ollut bonus. Eikä se harmita, etten päässyt, kun tuli ennätys. Se kertoo, että eteenpäin menty, Mäkinen totesi SUL:n tiedotteessa.

Timo Kivisen valmentaman Mäkisen ulkoratojen ennätys on 633. Mäkinen on lajin halllitseva Suomen mestari.

Myös Karhulan Katajaisten Oona Kettunen oli lähellä EM-rajan rikkomista. Kettunen paineli Kupittaan 170 metrin radalla 3000 metriä aikaan 9.16,67 jääden vain reilun sekunnin (9.15) Prahan rajasta.

yleisurheilu.fi
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta