Jyväskylän kisoissa runsaasti kiinnostavia nimiä: Berghem, Mattila, Lakka, Neziri


Etusuora: 01.02.2016 15:01Yleisurheilu
Jyväskylän kisoissa runsaasti kiinnostavia nimiä: Berghem, Mattila, Lakka, Neziri
Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic
Viime vuonna laadukkaat kisat tarjonnut Jyväskylä Indoor Games kilpaillaan tiistaina. Hipposhallin tartan-pinnoitteella esiintyy useita Suomen mestareita, vaikkakin on todettava, että suhteellisen tiheään aikataulutetut Helsingin, Jyväskylän ja Vaasan isot kilpailut ovat syöneet osallistujia toisiltaan. Seuraavassa muutama tärppi tiistain Jyväskylän kisoihin.
 
Lakka aitoo uuden ennätyksen?
 
Miesten pika-aitojen ennakkosuosikki Elmo Lakka juoksee kotihallissaan. Jyväskyläläinen on aloittanut kauden kohtalaisesti kellottamalla 7,90, kun viime kauden halliennätys lymyilee lukemissa 7,81. Lakka on pystynyt harjoittelemaan koko hallikauden ilman suurempia vaivoja ja sosiaalisen median mukaan treenitasoissa on menty eteenpäin, joten Etusuora uskoo tämän näkyvän tiistai-iltana myös radalla. Ulkomaalaisia ei viivalla nähdä, mutta Alajärven Ankkureiden Ville Rajala korjaili ennätyksenä avauskilpailussaan aivan uusille lukemille 7,99, joten miestä on suositeltavaa pitää silmällä.
 
Korkeudessa Suomen ennätys?
 
Nuori mies nimeltä Arttu Mattila raapii varmasti tiistai-iltana tv-aikaa eikä suotta. Nimittäin vasta 14-vuotias Äänekosken Urheilijoiden mies on hypännyt kuluneella kaudella kaksi kertaa 15-vuotiaiden SE-lukemat 203 ja 204. Ei toista ilman kolmatta? Kilpailun voittoon hän tuskin yltää, vaan ennakkosuosikkina kisaan lähtee Himangan Urheilijoiden pomppukone Mauri Kaattari ennätyksellään 216.
 
Jonna Berghem sileiden pikamatkojen paras suomalainen?
 
Viime kesän takareisivamman vuoksi sivussa ollut Jonna Berghem on juossut jälleen oivaa hallikautta viime vuoden tapaan. Tiistaina 200 metrin kärkiaikaa hallussaan pitävä Berghem starttaa 60 ja 300 metrille. SUL:lle Berghem kertoi omaavansa mahdollisuudet rikkoa kaikkien aikojen kovin suomalaistulos 300 metrillä, joka on Ella Räsäsen 37,81. Myös miesten vastaavalla matkalla Jani Koskela yrittää samaa temppua ja hyökkää Ville Wendelinin 300 metrin lyhyen radan SE:n 34,22 kimppuun.
 
Muutama muu poiminta
 
Hipposhallin kirkkaimpana tähtenä kimmeltää pika-aituri Nooralotta Neziri. Porilaisen kausi ei ole alkanut aivan yhtä räväkästi kuin viime vuonna huippuhallikautena. Onkin mielenkiintoista nähdä onko pölyt pyyhkäisty koneesta.
 
Cheboksaryn Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa sensaatiomaisesti esiintynyt 20-vuotias Simo Lipsanen avaa hallikautensa kolmiloikassa. Sivulajissa pituudessa mies ponkaisi viikko takaperin kolmen sentin päähän halliennätyksestään, joten 16 metrin raja voi olla vaarassa ylittyä.
Kaupallinen yhteistyö

Katso huippuyleisurheilua suorana yksinoikeudella MTV Katsomo+ Urheilu -palvelusta! Näet muun muassa kovimmat hallikisat ja Timanttiliigan osakilpailut kaudella 2024 ainoastaan MTV Katsomo+ Urheilusta.

MTV Katsomo+ Urheilu -tuotteeseen sisältyvät:

  • Timanttiliiga, World Athletics Indoor Tour ja World Athletics Continental Tour
  • Liiga, Mestis ja muu jääkiekko
  • Mestarien liiga, Serie A, La Liga ja muu jalkapallo
  • MM-ralli, NFL, ATP-tennis ja paljon muuta